Bakgrind

onsdag 9 februari 2011

Upplagd för en gensere?

I söndags gjorde jag tofsen till sonens mössa och skickade den till Umeå lagom till hans födelsedag på tisdagen. Den blev fin tycke jag, men den kanske är lite stor. Sonen har ivrigt påpekat att hans huvud minsann är större än andras, men kanske han kanske misstog sig där. Han får ta hem den igen och jag får blöta den och försöka forma om den lite. Annars blir det till att ta upp den.


En mössa kräver en gensere. Efter fundereringar hur och var mönstret skulle ändras för att passa sonen lade jag upp för själva tröjan. Eftersom bottengarnet är svart passade jag på att sticka resåren under dagen då solen sken och ljuset var perfekt. Svart är lite kinkigt, men det är en jättesnygg kombo med svart och naturvitt. Mönstren kommer fram på ett bra sätt. Det blir en bra kontrast mellan bottenfärg och mönsterfärg. När jag ändå var på gång startade jag upp en vantstickning i lite mer lättstickade färger för att byta av med. Den är också lättare att ta med sig. En väskstickning helt enkelt eller kanske en knit-and-go?Dagar som idag då brevbäraren lämnat en avi är bästedagar. Vi som bor drygt en mil från paketutlämningen får hushålla med bilkörningen. Vilken tur att vi har en dotter som behöver övningsköra och gärna åker och hämtar paket. Jag är jättenöjd med garnerna. Det röda ska bli en kofta till den ena dottern. Planeras att bli färdig till april, det blå/turkosa ska bli en kofta till mig, det mörklila ska min dotter själv sticka en liten axelvärmare /bolero av och det ljuslila ska min syster sticka en kofta till sig av.


Avslutar dagen med en uppdatering av genseren. Just nu flyter det på och snart ska jag börja med mönsterbårderna över axelpartiet. Det är den roligaste biten!

9 kommentarer:

 1. Vilken fin mössa du gjort till sonen. Hoppas att den passar så du slipper göra om.
  Det var ett härligt innehåll i ditt paket. Det blåturkosa Cascade garnet är helt underbart i färgen. Jag hoppas du blir lika nöjd med Cascade som jag är.

  SvaraRadera
 2. Ja, det gör jag också. Jag har stickat ett prov i garnet. En Juneberry Triangle. Tyvärr tog garnet slut de sista 10 cm av den yttersta spetsen så jag måste beställa en härva till. Jag hann dock skaffa mig en uppfattning om garnet och jag gillar verkligen att sticka i det och resultatet blir fint.

  SvaraRadera
 3. Tackar ! fick ett mail om än lite svårläst så funkar det. kolla mailen!
  tänkte låna vantboken m landskapsvantar på bibblan,men den finns inte här,får ta det i stan ist.
  Mössan t sonen blev superfin,den beskriv vil jag ha..hahaha!

  SvaraRadera
 4. Äsch, vad snopet och trist att garnet inte räckte... Juneberrysjalen ser fin ut, den är nog härlig att svepa om sej en ruggig dag. Som idag tex, snöar tätt, tätt här hos mej.

  SvaraRadera
 5. Tack Eva! Jag ska se om jag kan fota av mönstret så ska du få det.
  Ja, idag snöar det verkligen jättemycket. Det blir till att sitta inne och sticka ikväll då. Vad gäller ganre får vi beställa mera, men det brukar vara så segt att göra det sista om något blir liggande.

  SvaraRadera
 6. HÄr händer det saker..... JAg bara sover bort tiden *ler*

  SvaraRadera
 7. Men det är väl skönt att du får och kan sova. Dessutom tror jag att din lägstanivå är ovanligt hög.:)

  SvaraRadera
 8. Underbar mössa! Gillar mönstret skarpt. Håller fullständigt med om att det är en fin färgkombination. Är mössan dubbelstickad? Ser att din son bor i Umeå precis som jag, härlig stad! =)

  Länkade till din blogg från min. Kommer definitivt att kika in här med jämna mellanrum.

  SvaraRadera
 9. Ja, den blev bra men den är inte dubbelstickad. Jag har faktiskt aldrig prövad det och inte heller tvåändsstickat. Det kanske är bra att ha kvar något att upptäcka. Ja, han pluggar jurist där uppe och jag tror hans systrar också väljer att plugga där. Håller med om att det är en trevlig stad, både att bo i och att plugga.
  Trevligt att du länkar!

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!