Bakgrind

fredag 25 februari 2011

Tvåänsstickningshelg i Rättvik

Trött så in i bängen idag! Inte fysisk men i själen. Jag älskar mitt jobb som lärare, men ibland blir jag väldigt trött. Inte bara på att läsa uppgifter och undervisa, utan det tar på mig när unga mår dåligt och har hamnat i svårigheter. Tyvärr stöter jag på det en hel del. De flesta mår dock väldigt bra.

Hur som helst har jag anmält mig till Tvåändsstickningshelgen i Rättvik och det är något att glädja sig åt. Jag får lära mig något nytt, umgås med andra sticknördar och äta god mat. Hämta energi helt enkelt. Toppen!


3 kommentarer:

 1. Förstår att du tycker det är jobbigt att se att en del unga mår dåligt. Ni lärare har ju fullt upp med era uppgifter och har inte så mycket möjlighet och tid att göra så mycket. Men att "se" och kanske kan "skicka vidare"till dom som har den uppgiften så är det en god bit på väg. Vi har, förutom våra egna tre barn haft sju tonåringar placerade här hos oss under ca. 8 år. Slutade för 12 år sen när vår yngste blev tonåring och vi kände att vi gjort vårt. Och att det gick bra för dom som bodde här sist. Dom har fortsatt att vara "våra", men tyvärr förlorade vi en av dom i en olycka i somras. Jobbigt, tungt och tomt blev det!
  Kul att du ska gå kurs i Rättvik. Hade jag inte redan kunskaper i tvåändstickning skulle jag också kommit. Du har rätt i att man får energi att lära sej nått nytt som man gärna vill göra. Gick en tovningskurs på Gotland en vecka för några år sen, och tror att det var bästa semestern jag haft.
  Ha en trevlig helg o sköt om dej!
  Inger

  SvaraRadera
 2. Härligt att få åka bort och nörda ner sej i sitt intresse. Jag hoppas att du får fin helg :), Jag är lite, lite avis...

  SvaraRadera
 3. Stickmor, vad härligt att höra tt någon känner igen sig och vilken tomhet att förlora en av sina närstående så ung. Jag har tänkt mycket på din kommentar under helgen och det har gett mig lite ny styrka. Att jag har Rättvik att se fram emot dessutom är ju bara toppen. Lite egentid fylld med bara mys och ny energi. Jag ska nog åka buss dit för att få maximal vila och sticktid. Förstår att kursen på Gotland var en höjdare. Inte bara kurserna i sig är trevligt, utan också nya miljöer.
  Till Garnlivet; Det kommer fler kurser då det inte stöter ihop med andra aktiviteter och planer.

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!