Bakgrind

söndag 22 januari 2012

Tvåändsstickningshelg i Rättvik 20120113-16

Förra helgen begav sig systeryster och jag till Hantverksbyn i Rättvik för att lära oss tvåändsstickning. Det blev en helg med mat, gott att dricka, kaffeslurp coh ibland stickade vi också. En underbart rolig helg alltså. På fredagen stickade vi valfritt men på lördag morgon var det dags för fröken Catarina att ta tag i gruppen. Hela dagen stickade vi lugn och fint och lärde oss en fin flätuppläggning, krus och mönsterstickning. Det var knappt att vi släppte stickningarna till fikat. P kvällen hade vi en lite festligare middag och sedan .....ja inte helt otippat stickade vi. En del. Skrattade gjorde vi däremot i massor.Koncentrerad syster.

Koncentrerad Lotta.


Koncentration i uppsnurrandet av garnet.


På söndag förmiddag fortsatte vi med våra muddar som Catarina förberett mönstret till. Vi hann lite olika långt men så här såg det ut när vi lade ihop allt vi gjort under helgen.
Några av fröken Catarinas fina alster
Här hemma har jag nu under veckan avslutat den andra mudden och tvättat den i grönsåpa. Har planer på en torgvante till mig själv, men innan dess ska jag sticka ett par muddar till yngsta dottern i lila och grönt. Jättefina färger tillsammans.Här är nu mina färdiga muddar. Lite fristilade. Dvs jag följde inte mönstret utan gjorde om det lite.

Här är början på mitt nästa projekt. Muddar till dottern. Underbara färger tillsammans som kameran inte gör rättvisa. Men vad ska en flicka som älskar grön annars välja?!
12 kommentarer:

 1. Mycket fint hann ni med. Det är roligt med tvåändsstickning. Det blir ju så varma vantar och annat också för den delen. Måste vara jättekul att få vara med på en sån kurs en hel helg!

  SvaraRadera
 2. Vilken mysig helg!!! Jag blir så imponerad av vad ni kan. Och vilket ställe ni verkar ha varit på sen....

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig helg ni verkat ha haft!!!!

  SvaraRadera
 4. Gud vad roligt du har haft det. Tänk att det inte kan hända något här någon gång. Ni var ju i mysig miljö också. O vad fina era alster blev. gillar dina muddar jätte söta. Även dom du gör till dottern. Jag ska försöka lära mig men det hade varit enklare med någon som visar. Du kan var lycklig. Ha en underbar söndag kram Beijan

  SvaraRadera
 5. Joo men d va en jätte-trevlig helg. Fast ja kände mej som sagt väldigt koncentrerad denna helg hehehe.
  Hemskt nöjd iaf ^^
  Har även beställt häftet från krokmaskan...men hon va en arg tant tyckte ja =O
  Men d å sock-böckerna kommer väl te veckan hoppas ja =)

  SvaraRadera
 6. Åååå, vad mysigt det ser ut! Har förstått av dej och Reidun att ni haft jättekul. Man mår bra länge efter en helg med människor man delar intresse med. Och visst är tvåändstickning kul?
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. så fina saker du gör, O va kul det är med tvåändsstickning.. jag började sista tisdags på en kurs..men kom inte så himla långt..får väl riva opp,, för jag vill ha början som din lila/grön vante..

  SvaraRadera
 8. ps.. nu ser jag att det va en mudd till dottern..de va fina!!!

  SvaraRadera
 9. Ja du Dessi
  roligt hade vi och en hel del
  lärde vi oss nu ser vi fram emot
  nästa äventyr!!!!

  SvaraRadera
 10. Fina bilder, fina motiv och fina människor:)
  och hur fina muddar som helst, så läckra färger på båda, de lila och gröna blir urläckra ju!
  Kraaam från en kurskamrat!

  SvaraRadera
 11. Visst ar det roligt med tvaandsstickning! Sa fina dina muddar ar! En varm halsning fran mig i Thailand!

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!