Bakgrind

söndag 12 juni 2011

Sommarstickning och valpar

Idag har jag följt systeryster och hämtat hennes valp. Den ska kallas Alva eller Alma, men heter egentligen Bocavas Alabama. Syster har redan tre av rasen Griffong hemma och det här blir hennes fjärde. Hon måste föryngra sina hundar. Den undre bilden är ett foto på Julia som är en Italiens Vinthund och en sådan valp har jag beställt och får förhoppningsvis hämta v. 34. Toppen!Sedan har jag suttit ute och stickat i skuggan. Jätteskönt ända tills jag klantade mig och ena stickan gick sönder. Då fick snälla maken träda in och har nu lyckats laga den. Håll tummarna för att den håller till sjalen är färdig.
Som synes har jag klippt upp sjalen och stickar på sidkanterna. Det här är i särklass den roligaste stickningen jag haft på länge och nu funderar jag på vad mitt nästa stickkit ska bli. Men först ska jag sticka lite bäbisgrejor och göra färdigt min Omelet. Den ska jag ge mig på när jag får sommarledigt och dit är det bara en vecka kvar till. Som slutkläm idag bjuder jag på en bild av en av mina favoritblommor. Lite anspråkslösa men de har en underbar doft av sommar.


8 kommentarer:

 1. Sååå gulliga hundar. Vilken härlig tid du har att se fram emot, med valp i huset. Din sjal ser jättefin ut. Färgkombinationen är underbar.

  SvaraRadera
 2. Gullig liten valp!
  Förstår att det är spännande att gå och vänta på din valp. Härligt!
  Så duktig du är som stickar kanten på din sjal och snart är färdig med den. Har fortfarande en stjärnrapport kvar på min Stjärnhop. Omelet-sjalen måste blockas om, då avmaskningen blev för hård och jag inte vågar repa upp den.
  Ha en bra fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 3. Gulliga valpar!!!! Hoppas du hinner komma för jag har ett litet ket åt dej!!!

  SvaraRadera
 4. Ja, jag ser verkligen fram emot en valp. Däremot tycket jag inte om att sjalen snart är färdig. Den var så rolig.
  Metta den där Omelet var ett elände. Kommer inte ihåg någon sjal som varit så seg och krånglat så mycket. Vet inte ens om jag kommer vilja ha den själv, men jag ska baske mig bli färdig. Har köpt blockningsvajrar och ska pröva med det när jag blockar.

  SvaraRadera
 5. Å hundvalpar är så bedårande!! Så spännande att se din sedan.

  Den där stjärnhopen verkar väldigt många sticka. Jag har aldrig stickat ett så stort projekt på länge. Döm om min förvåning när jag slog till på Bon-bon sjalen hos Christel Seyfarth på Fanö! Och den ska jag vara modig och klippa i också. Blir väl lagom klar med sjalen när jag går i pension om några år ;-)

  SvaraRadera
 6. Ja det är spännande att vänta och inte veta vilken färg och om det ens blir någon tik i kullen. Annars får jag vänta längre.
  Stjärnhopen är väldigt fin, men jag har inte riktigt fallit för den. Jag ska nog sticka en Christel Seyfarth till. Endera en sjal eller så blir det kappan. Den är så fin, men färgerna är inte riktigt mina. Hade det varit lite mer orange i den hade jag slagit till direkt. Den är ju ursnygg.
  Du kommer förvåna dig själv med sjalen tror jag. Det kommer bli en rolig och snabb stickning och om den skulle bli färdig till pensionen så skulle det väl passa bra.:-)

  SvaraRadera
 7. Tack! Jag har precis fäst de sista trådarna.

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!