Bakgrind

söndag 5 juni 2011

Kanintofflor och fyrkantiga stickor

Min äldsta dotter har snart blivit lika intresserad av stickning som jag är. Hon lär sig snabbt som attan och fint blir det. I höstas stickade hon sina första sockar och sedan dess har det blivit sjal, vantar, mössa poncho, en liten kofta mm. Det senaste hon stickat är ett par små kanintofflor i Fabel. De ska få följa med bäbisgröten till en av mina kollegor. De är dock så söta att jag dels måste sticka ett par till och dels måste lägga ut foton på dem. Håll till godo!Förra veckan kom också mina fyrkantiga strumpstickor som jag och Garnlivet beställt från Danmark. De var ganska dyra i inköp, i metall men ändå lätta och självklart har vi testat dem. Jag har lagt upp en liten barnmössa där jag prövar dem. Jag märker ingen direkt skillnad förutom att det blir något jämnare, de är sköna att hålla i och att jag ännu inte krampat i händerna som jag ibland kan göra med vanliga strumpstickor. Det skulle kanske bli större skillnad om jag testade dem på en vantstickning och det kommer det väl bli framöver. Hur som helst var det spännande att pröva och jag kommer nog att köpa fler fyrkantiga strumpstickor.13 kommentarer:

 1. Så gulliga tofflor. Visst är det kul när ens barn tar efter ens hobby, Min dotter stickar också. Jag lärde henne grunderna och nu kan hon nog mer än mig.

  SvaraRadera
 2. Ja, vi får hoppas att min dotter fortsätter att sticka. Det är precis som du skriver roligt att ha det gemensamt.

  SvaraRadera
 3. Oj, vilka söta små sockor! Kul att det finns ungdomar som vill handarbeta så hantverket blir kvar. Dom är inte så många nu för tiden, men det verkar som intresset börjar öka lite igen.
  Fyrkantiga strumpstickor har jag inte sett förut. Kanske nåt att prova snart.
  Tack för din kommentar på min blogg!
  Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Ja, det är jättekul när ungdomar vill fortsätta och när de dessutom tar sig för att utveckla och skapa nytt är det ännu roligare. Det verkar vara en uppåtgånede trend just nu, precis som du skriver.

  SvaraRadera
 5. Fyrkantiga stickar har jag aldrig hört talas om.....
  Kommer du till Badhusparken på söndag på Knitpick???

  SvaraRadera
 6. De ska vara ergonomiska och skona axlar och minska värk. Alltid värt att prova.
  Har inte bestämt riktigt än om jag ska dit. Eventuellt! Det skulle vara roligt.

  SvaraRadera
 7. Tack för din kommentar, tyvärr tog det tid att svara. Jo, tidigare har jag ställt ut hundarna, men nu är de lite gamla. Jag tycker det är lite överdrivet i pudelringarna, där man mer bedömer frisyrerna än hundens exteriör. Jag tycker att det är kul med avel och storpudel är en underbar ras i tempramentet.
  Vilka gulliga små skor!

  SvaraRadera
 8. Jag har fortfarande inte hunnit prova mina stickor på "riktigt" än. Skandal!!

  SvaraRadera
 9. Ja, det måste vara en riktig skandal:-) Men prova för det är riktigt roligt.

  SvaraRadera
 10. Söta tofflor!! Har heller aldrig hört talas om fyrkantiga stickor.

  SvaraRadera
 11. Nej, det är svåra att få tag i men jag har läst att till hösten skulle Knit Pro börja sälja sådana också. Spännande att prova.

  SvaraRadera
 12. Gud så söta Kanintofflor :)
  fyrkantiga stickor säljer hon som har garnbutiken i Brunflo....Bäre så du vejt;))

  SvaraRadera
 13. Ja visst är de. Men vad klantigt av mig. Jag känner ju dessutom Ingela, det är en kollega till mig. Då kan jag handla hos henne sen.

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!