Bakgrind

lördag 23 juni 2012

Äntligen, äntligen sommar!

Tänk vad livet kan förändras snabbt. Över en helg kom alla barnen hem. Jag har fått semester och alla barnen var hemma över midsommar. Jag börjar så sakteliga varva ner. Mitt överstressade minne fungerar inte riktigt bra än och inte heller min kropp, men det blir roligare och roligare att sticka igen och helt ärligt - vem vill minnas allt?


Några saker har jag dock stickat färdigt på slutet. En klänning från Geilsk, till Beckis. Gillar verkligen  både hennes design och den härliga garnet som är en blandning av ull och bomull. Skön mot kroppen och inte ett dugg vass. Jag tvättade klänningen i tvättmaskinen innan Beckis fick på sig den och den höll formen utmärkt.







Jag har också gjort färdig en kofta till Beckis, Peggy Sue. Den stickade jag i ett bomullsgarn från Sandnes som jag köpte i Norge.
Fy för bomullsgarn säger jag bara.





Även en sjal, Bakau, design Åsa Tricosa har sett världens ljus. Stickade den i ett garn från Fyberspates som heter Faery wings 4ply. Underbart garn, underbart mönster. Trots att det är ett ganska dyrt garn har jag redan skickat efter mera. Det seglade upp som en given favorit.


Det här är en av de få sjalar jag väljer att behålla själv. Så himla mjuk och skön.


Jag har förgäves letat efter en lagom lång tunika eller en snygg t-shirt som skulle passa en kurviga häxa i sina bästa år, men tyvärr inte hittat. Då är det enda alternativet att sticka och det gör jag nu. Lizette i grönskimrande Muskat. Inte kul med bomullsgarn. Jag ska göra en minnesnotering om det. "Det är inte en bra idé att sticka i bomullsgarn. Du tycker inte att det är kul. Du blir bara arg och fingrarna går sönder på konstiga ställen som du inte visste om kunde gå sönder." Sådärja, nu är det gjort. Sen var det minnet. Tyvärr sviker det mig ofta.


Den ser otroligt bred ut i den här vinkeln ser jag, men riktigt så stor är den inte.

För att inte bli utan stickningar har jag också passat på att beställa hem ett litet stickkit från Finland. Spring Spirit Mittens från Riihivilla. Snygg förpackning och härligt garn. Eftersom jag inte börjat sticka än så kan jag inget säga om mönstret. Men det ser lovande ut och vad mer kan jag begära? 



  

10 kommentarer:

  1. Om du kommer i håg så kan du be mig att påminna dig nästa gång du tänker ge dig på bomullsgarnsstickning. Men du måste påminna mig för mitt minne är inte heller vad det borde vara.
    Alla dina alster är ju så otroligt fina i alla fall, oavsett om de är gjorda i bomullsgarn eller inte.am
    Kr

    SvaraRadera
  2. finafina saker !!!!
    och nej bomull är lite knepigt

    SvaraRadera
  3. Men gosch vad fina saker du stickat! Beundrar dig som har tålamod att sticka sådana "stora saker"...jag är inte där än känner jag. Håller med dig om bomull - jag stickar en kofta till en barnbarnet i bomull och fy känner jag och trodde det var mig "det var fel på".....tack nu känner jag mig inte ensam om den känslan!
    Ha det världens bäst!

    SvaraRadera
  4. Men huvva va du stickar ...ja får knappt klar en vante !
    Göör fina alster !
    Kram M

    SvaraRadera
  5. Vet inte om min kommentar ens kom me... ?
    Du e väldans duktig iaf ! Mycke fint kommer ur dina händer !
    Kram igen
    M

    SvaraRadera
  6. Herregud vad du är flitig!! Den där klänningen var ju hur cool som helst!Visst är det ljuvligt att vara ledig?! Jag orkar tyvärr inte så mycket som jag tänkt. Det här lilla pyret i magen vill mest att jag vilar verkar det som. Det är hängmattan med ljudböcker som gäller för mig i sommar :)

    SvaraRadera
  7. Hoppsan vad du hinner med!!!! Här är det bara små djur som fått se dagens ljus..... Hoppas du har ett bra sommarlov, själv börjar jag jobba idag igen.

    SvaraRadera
  8. Jaha du jag tyckte du sa att du hade semester. Hur i hela fridens dagar hinner du. Måste hålla med dig om bomullsgarnet, inte roligt, men tröjan blev finfin. Klänningen är supersnygg och jag hoppas att du inte råkar ut för samma missöde som jag. Matildas klänning gick ju sönder och jag som har garn till en kofta också. Som du kanske hörde så misslyckades jag med Juneberryn och repade upp. Har inga hästar i hagen nu heller men kommer de hem vill jag gärna prova igen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var inte kul med garnet. tyvärr måste det ju provas för att vi som stickar ska kunna avgöra kvalité. Inte misslyckades med sjalen. Du var bara inte mogen för den just nu.

      Radera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!