Bakgrind

måndag 9 juli 2012

Häxor och sjalar!

I Koftohäxorna stickar vi just nu sjalar. Vi ska hålla på med det till augustis slut och sedan blir det vantar en månad och därpå en ny kofta fram till påsk. I det senaste temat hade vi en utlottning för varje färdigt par sockor. Vi hade nio vinster och de lottades ut på midsommarafton. Ansvarig för dragningen var notarius publicus.

Den här omgången har vi också en dragning för varje färdig sjal och det kommer bestå av garnrelaterade semesterminnen. Spännande värre!


Själv kan jag aldrig troget hålla mig till ett tema. Jag har stickat färdigt en sjal - Euphrosyne av Kirsten Kapur. Rolig sjal som jag stickade i ett garn från Nyansera. Tyvärr är det inte min färg, men jag är väldigt nöjd med den färdiga sjalen. Någon annan kommer att få njuta av den. 
Den 13/7 är en viktig dag. Då börjar ledtrådarna till Rockefeller i Mystery Shawl 2012, designad av Stephen West, komma. Själv har jag valt att kombinera favoritgarnet Ella Rae med en grön Madam från Chiligredelin. Jag hoppas att de kommer att gifta sig bra med varandra. Spännande!

För övrigt har jag prövat Malabrigo sock i ett roligt mönster. Det ska bli en jumper till Beckis. Jag är så tacksam för mina flickor som drar små storlekar så jag kan sticka till dem allt fint jag hittar.  Gillar garnet mycket och kommer säkert att använda det fler gånger. Annars har jag stickat en babyfilt som snart kommer på bloggen och så har jag ett hemligt projekt på gång. Riktigt hemligt! Det kommer upp här på bloggen när det är färdigt. 

7 kommentarer:

 1. Ohhh den sjalen var verkligen fin! Och jumpern ser ut att bli fin den också.

  SvaraRadera
 2. Så fint du stickar på!
  Och sjalen är väldigt vacker. Visst gör K. Kapur bra mönster!
  Jag gillar verkligen dina Rockefeller-garner, själv har jag inte riktigt bestämt mig än. Det lutar åt grå och varmgul.

  SvaraRadera
 3. snygg sjal och de gröna garnerna ser ljuvliga ut
  spännande m en hemlis ...hehehe
  Hur ser Häxsjalarna ut ? tror jag ska sticka en sjal av garnet jag fick.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häxkoftorna är en sluten grupp på facebook där vi bestämmer att under perioder ska sticka samma saker. Inga krav och inga konstigheter. Nu stickar vi sjalar fram till sista augusti. Sen har vi dragning i ett lotteri som vi själva har bidragit till. Du får gärna vara med. Vill du att jag ska skicka en inbjudan?

   Radera
 4. Guud va duktig du e ! Stickar som den värsta maskinen...
  Jag har pga min vänstra fot iaf lyckats göra klart 2 par vantar ... å d under 2 veckor ! Fast ja har ju stickat lite på OFFE åxå ^^
  Ha d gött ! Kram

  Hoppas vi ses nån mer gång ... gillade verkligen 2änds-stick gänet !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas din fot är bättre. Skönt att få bort lite projekt. Visst var det roligt i Rättvik. Jag fick vänner för livet där. Ja visst skulle det vara kul och träffas igen.
   Kram

   Radera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!