Bakgrind

lördag 23 juni 2012

Färg för livet!

 Första helgen i juni var den regnigaste hittills isommar. Då åkte systeryster och jag på en roadtrip till Hälsningland och Strömsbruk för att träffa andra stickintresserade. Främst åkte vi dit för att prova på att färga garn tillsammans med Viola som driver nätbutiken Ofärgade garner. Toppenkul! Jag, systeryster och en av bästa stickvännerna, Reidun, färgade tillsamman under Violas ytterst kompetenta ledning. Jag är helt imponerad över hur vi beskrev vilka färger och skiftningar vi ville ha och sedan kom det raskt ut ett förslag från Viola hur vi kunde göra. Resultatet blev långt över förväntan. Vi använde oss av dels sjalgarn med silke i, 800 m, och alpacka. Speciellt sjalgarnet var hur underbart som helst. Drog färg bra och glänser fint. Det garnet kommer sparas till ett speciellt projekt. 


De fem första härvorna är sjalgarnet med silke. De tre  första härvorna är Reiduns och resten är Ninnis och mina. Så nöjda med dem. De lila härvorna, som är Alpacka, ska få bli värmande hundvästar till vinter. 

Några av alla färdiga härvor från träffen

Fler nyfärgade garner och titta vem som står där! Jo, inger med bloggen Pärlor och garn. Även det ett kärt möte. Inger och jag har pratat via nätet i snart två år och nu fick vi äntligen tillfälle att träffas.

Jag bara säger det; - Om ni inte har provat färga så gör det! Hur kul som helst. Jag och systeryster kommer definitivt att färga i sommar. Frågan är bara hur mycket och i vilka kvaliteér????

Om du är intresserad av att färga själv rekommenderar jag ofärgade garner och Viola har lagt ut en praktisk bruksanvisning på sin hemsida. Try it, you like it!

5 kommentarer:

 1. Ja färgningen var hur kul som helst och Viola var helt fantastisk som begrep vad vi ville ha trots våra förvirrade önskemål :)

  SvaraRadera
 2. Nämen va!! Strömsbruk! Det boendet hade vi bokat för vår MC-färd under "flygarhelgen"...jag blev ju dunderförkyld så det blev inget av med det!
  Är det nu så att du/ni hittar på något annat skojsigt i de trakterna och vill ha sällskap av mig----- så.....ja du vet var jag finns ;-))))

  SvaraRadera
 3. Låter ju hur kul som hellst ! den sidan ska< jag in å kika i garanterat.....
  Va kul att se dej på G igen
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!