Bakgrind

tisdag 1 november 2011

Regnbågsmössa till en regnbågsflicka!

Min yngsta dotter vägrar att ha mössa på sig men efter en kompromiss där specialfärgat garn från Limmo-design  ingick,  fick jag lov att sticka en mössa till henne. Vi vanliga dödliga skulle svimma av färgchocken men som min dotter så ödmjukt uttryckte sig; -"Jag passar i allt!".
Och mycket riktigt, även om den äldre syster sade att det såg ut som en "smurf i hypnosmössa", passade flickan alldeles utmärkt i färgerna. Eller vad tycks?

För övrigt är jag genomförkyld och kan inte annat än sitta stilla och sticka. Det blir lite fel här och där, men vad gör väl det. Jag har precis stickat den första ärmen till min kofta som jag stickar tillsammans med gruppen Kofthäxorna. Nu får den vila på en kabel till jag kan avgöra om jag ska sticka några centimeter helvitt innan jag maskar av. Självklart ska ett belägg för sömmarna också stickas, även om det inte fanns med i mönstret. Det blir så mycket finare på insidan där du klipper upp då. Sömmarna döljs helt och det är ju så man vill att en kofta ska se ut! Insidan ska vara lika noggrant gjord som utsidan. Det sade alltid mamma och momma och de visst vad de pratade om!15 kommentarer:

 1. jättehäftig mössa
  nu slipper hon frysa om öronen!
  och sååå långt du kommit på koftan....jösses...man borde kanske göra en insats på sin

  SvaraRadera
 2. hon blev jättefin i sin nya mössa! en Gladmössa....och din kofta kommer bli jättesnygg :)

  SvaraRadera
 3. Hon blev ju så fin i sin mössa!
  Din kofta blir underbart vacker!

  SvaraRadera
 4. Snygg mössa (och kul kommentar om smurf och hypnosmössa) :-)

  Och en annan tanke - jag MÅSTE lära mig att sticka. Blir så himla avis på allt fint du gör och även om jag är totalt och ohjälpligt obegåvad inom handarbetandets konst så måste jag kunna lära mig att i alla fall få till något som möjligen går att använda! Ska du inte starta nån personalvårdande studiecirkel på jobbet (mot nedsättning i tjänsten förstås - jag kan ta det med P). :-)

  SvaraRadera
 5. Tack för alla snälla kommentarer och visst blev hon snygg i mössan.
  Ja Maria om jag fick göra det skulle jag absolut haka på. Vilken lycka att få ägna sig åt det jag tycker mest om och få betalt för det. Ta det du med P men jag tror inte han är riktigt på samma linje.

  SvaraRadera
 6. Åh mössan blev ju underbar! Roligt att få se garnet uppstickat i olika varianter!

  SvaraRadera
 7. VAckert mönster och färger på ärmen. Det blir spännande att se den färdig. Kram sytanten

  SvaraRadera
 8. Tack! Ja Lillemor du får väl länka till min blogg.

  SvaraRadera
 9. Söta dottern blev fin i mössan - visst passar hon i den.

  och tröjärmen är bara så wouuuuuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwww snygg!

  SvaraRadera
 10. Haha jag bryter ihop, "smurf i hypnosmössa"!!! Krya på dig Dessi, är det inte typiskt att man blir sjuk när det vankas någon dag ledigt?! Själv pomenerar jag omkring i London, dricker Ale och mår gott. I dag har jag visserligen lekt seriös lärare och varit på brittish museum, men i övrig är det softa som gäller!

  SvaraRadera
 11. Väldigt fin mössa, ville säga det redan på online-caféet, men det gick inte, Och sååååå fin ärmen på din kofta ser ut!

  SvaraRadera
 12. Krya på dej!!!!
  Mössan och koftan och dottern är jättefina allihop! *ler*

  SvaraRadera
 13. Håller med dottern, hon passar verkligen i allt! Mössan ser super ut på henne.
  Åh, din kofta...oj, oj ser så vackert ut på bilden. Tror den kommer att bli helt underbar.
  Förkylningar ja, trista historier det. Jag är inne på andra veckan av min förkylning med hostan from *hell* Trots det åkte jag iförrgår till en grannstad för att se Timrå få stryk av MODO!! Trevligt sällskap i form av en Mjölkbonde ingick också...
  Krya på dej!

  SvaraRadera
 14. Fin mössa och passar utmärkt på dot. Den koftan kommer att bli sååå snygg.

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!