Bakgrind

tisdag 25 oktober 2011

Klippt och klart!

I helgen har jag utnyttjat dagsljuset till att sy och klippa i min sjal. Nu kan jag plocka upp kantmaskor till de två kanter som saknas. Eftersom jag vet att det är många som är rädda för att klippa i det de stickat har jag passat på att ta några foton på hur jag gör. Inget att vara rädd för.


Jag brukar sy två sömmar på varje sida om där jag tänker klippa och lämna cirka en maskbredd för att klippa i. Använd gärna en riktigt vass sysax som klipper rent och inte sliter av garnet.

Som synes är det gott om plats att klippa på.Nu gäller det bara för mig att plocka upp på sjalens kortsidor och sticka en dubbel kant som den ovan. Jag räknar med att eventuellt vara färdig till jul!

I helgen har mina barn varit hemma och eftersom jag stickat på en kjol till min äldsta dotter var jag pressad att få den färdig. På lördag morgon blev den klar, nederkanten pressad och fotad. Den passade perfekt tycker jag. Eller vad tycks?


Nypressad nederkant. För övrigt oblockad.


Brevbäraren måste ha fått ett gott öga till mig. Igår låg Nyanseras månadsutskick i garnklubben i brevlådan. Ett fantastiskt fint sjalgarn i underbara färger som tyvärr inte är mina färger. Det kommer nog bli en fin present till någon.

Idag kom detta mystiska fulsnygga paket. Om det är det jag misstänker i paketet ska jag öppna det ute och sedan kommer det bums upp ett foto på bloggen. Fortsättning följer alltså vid tillfälle!15 kommentarer:

 1. underbar sjal och kjolen blev och sitter helt perfekt
  nu kan du känna dej både stolt och glad!!!

  SvaraRadera
 2. Både sjalen och dotra (kjolen) är snygga!!!!

  SvaraRadera
 3. Tack! Ja, tänk det tycker jag också!

  SvaraRadera
 4. uj uj uj så snygg sjal och kjol...ja jänta' också ;-))

  så himla bra att du kan detta med att klippa itu så jag vet vem jag ska fråga den dagen (lååååååångt fram i tiden) när jag tar tag i Seyfart-sjalen jag köpte garn till i somras. Just nu blir det då inte, men garn möglar ju inte som tur är ;-)

  SvaraRadera
 5. Ingen fara jag tror du kan redan. Men det är verkligen roliga stickningar. Ta tag i den när du känner dig beredd för det är en njutarstickning.

  SvaraRadera
 6. Allt du visar i dag är så fint!!
  Jag vet inte om jag skulle våga klippa även om jag sydde först. Men när du gör det ser det lätt ut!!!

  SvaraRadera
 7. Ja första gången kan det vara lite läskigt, men om du tar det lugnt så går det bra.

  SvaraRadera
 8. Vad kul att få se den fina kjolen! Hade tänkt sticka den förut men helt glömt bort det! Den blev ju kanonsnygg... får nog ut och leta gar och sticka en sådan i alla fall... men hiskeligt många maskor du!!! Fast riktigt bra TV-soffs-stickning, förståss!

  SvaraRadera
 9. Ja kjolen blev bra och jag tror den kommer värma gott. Lätt värt!

  SvaraRadera
 10. Verkligen fin är din blomsjal, en härlig blomsteräng!
  Kjolen sitter ju kanonbra på dottern. Du är verkligen duktig med stickorna:)

  SvaraRadera
 11. Fint det blev, både kjolen och sjalen! Ja, man är nog lite feg att klippa i stickat. Jag har gjort det ett par gånger och råkade klippa lite för långt en gång. Men snabbt till symaskinen och räddade tröjan, så det gick bra.

  SvaraRadera
 12. Underbar kjol! Vad är det för mönster och garn? Sjalen var också riktigt läcker. Du har tålamod du, märker jag! ;)

  SvaraRadera
 13. Kjolen blev verkligen jättefin (precis som allt annat du gör)! :-)

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!