Bakgrind

fredag 25 november 2011

Long time, no see!

Den här bloggen har blivit eftersatt. Jag har varit förkyld som aldrig tidigare i vuxet liv. En del dagar har jag inte ens stickat. Nu börjar jag så sakteliga krya på mig. Därför kom här en låååååång uppdatering!


Helt utan stickning och pyssel har jag inte varit dock. Den dagen finns inte när jag inte gör något garnrelaterat. När jag inte har suttit på Ravelry och suktat efter mönster har jag stickat på min Britta-mössa från Borntoknit. Jag gillar verkligen Johanna Landins design och har några fler mönster här hemma att se fram emot när jag behöver en mysstickning. Bottenfärgen i mössan är ett merino/silkegarn och mönsterfärgen är mitt favoritgarn Ella Rae. 
Jag är väldigt nöjd med resultatet.
Av och till stickar jag några varv på min kofta ur boken Dikt i maskor som jag stickar som mitt projekt i gruppen Kofthäxorna, men eftersom det är mönster varje varv måste jag vara klar i knoppen och det är det inte alltid jag varit under den värsta förkylningen. Hur som helst tänkte jag satsa på att sticka lite mera på den under jullovet för det är verkligen en rolig och utmanande stickning som jag tror kommer bli väldigt fin när den är färdig.


Så här såg koftan ut för två veckor sedan .
Ikväll hade jag hunnit lite längre på det brun/röda mönstret. Nu saknas bara resten av kroppen och en ärm.
På Syfestivalen köpte jag ett garn som jag länge velat pröva. Jag är inte riktigt förtjust i resultatet, men allt måste prövas. Nu har jag gjort en sjal av garnet och gillar färgerna, men inte att sticka med garnet. Det knakar! Gillas inte.

Förra helgen kom min äldsta dotter hem från Umeå och som den sanna julivraren hon är satt hon igång med att julbaka. Jag fick sitta vid köksbordet och dricka te, instruera, vara söt och dekorera några av alla de Lovikkavantar vi ska ha med oss till Jamtli julmarknad som är nästa helg.

Förutom vantarna ska vi ha annat stickat med oss, tomtar och kakor som jag ska baka under veckan. Till sist har jag  och dotter virkat lite små blommor som vi tänkte ha med oss i en burk som vi ska sälja som prydnader/broscher på kläder.När jag inte pysslar med sådant som ska till Jamtli julmarknad stickar jag på det sista på min stora sjal av Christel Seyfarth. Jag har nu plockat upp till de sista kanterna och har stickat ca 1/4 av den. Det tar sin lilla tid. Jag har inte riktigt koll men jag tror att varje varv är mellan 700-800 maskor. Hur som helst har det varit en ren njutning och jag har redan planer på att sticka en kappa från samma designer till våren. För övrigt har jag och systeryster anmält oss till Tvåändsstickningkurs i Rättvik i januari. Det ser jag verkligen fram emot. Dels för att jag vill lära mig mer och dels för att det är himla trevligt att åka dit och träffa vänner och göra nya bekantskaper. Livet är gott!

11 kommentarer:

 1. Härlig läsning...å mössan blev sååå fin!!!

  SvaraRadera
 2. Oj, vad mycket fint du gör! Din kofta kommer att bli jättefin! Min ligger på semester tills efter jul tror jag, men sen ska jag sätta fart.
  Krya på dej och trevlig 1:a advent!

  SvaraRadera
 3. wow Jamtli julmarknad? Vad roligt, då ska jag kika in och shoppa lite av dig!!
  BTW jag gillar mössan skarpt!

  SvaraRadera
 4. Gör det Bodil och en sådan där mössa kan vi alltid fixa till om du vill.

  SvaraRadera
 5. Oj så mycket fint du har åstadkommit.
  Mössan blev sååå fin. Koftan kommer bli jättefin. Jag har inte stickat på min på länge,men det hinns med.
  Skönt att förkylningen har gett med sig. Trevlig 1:a advent.

  SvaraRadera
 6. Fina saker du gör hela tiden! Jag blev också störtförälskad i mössan! Är den svår att göra eller skulle nån som jag kunna fixa den? En mössa är ett lagom stort projekt för mig och jag HAR faktiskt stickat hela två mössor (när jag var 18...) :-)

  Fortsätt krya på dig!

  SvaraRadera
 7. Alla saker du gjort var ju så fina!
  Men dom rosa vantarna blev mina favoriter!!
  Skulle vara trevligt att vara med på den marknaden.
  Trevlig advent!

  SvaraRadera
 8. Här sitter det inte fast !
  ska du t Jamtli på torsdag em? isf råkes ma:)
  Mössan är super snygg,gillar färgerna! så spännande att få se den fina koftan klar!
  Hoppas vi får lite snö till nästa helg
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Johannas mönster är så vackra...jag har garn o mönster till en av hennes mönster liggande - likaså sjalen av Seyfart...
  nä det där garnet vill jag inte sticka av...det känns så stelt på något sätt-kanske därför det knakar.

  Så vackra lovvikavantar du stickat- kul nu när det finns andra färger än bara vitt.

  ha en skön 1:a advent.

  SvaraRadera
 10. Tack för alla adventshälsningar och detsamma till er alla. Ja de rosa Lovikka är fina. Roligt med lite nya färger.
  Maria jag tror säkert du kan. Det är inte den enklaste stickningen men du är händig.

  SvaraRadera
 11. Full fart trots sjukdom!!!! Nästa helg är det dags! JAg kommer inte att vara där på fredagen men jag har goda vänner som tar över *ler* Vi står nedanför Brunflologen iår. Var är du????

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!