Bakgrind

onsdag 15 augusti 2012

Mera Skottland!

Höjdpunkten på vår semester var att hyra bil och åka upp till Inverness. Högländerna var karga och svindlande vackra pyntade med små vita fläckar av ulliga får överallt. Tänk att ett land med så mycket får har så få garnbutiker? Vi hade ju turen att komma till Inverness den helg då de hade sina Highland games och här kommer lite foton därifrån.


På gatorna i Inverness stötte vi på flera människor klädda i vackra traditionella kläder.

Det här paret var en av de vackrast klädda.

Stolt skotte som tar en paus från den traditionella paraden dels genom staden och dels  under spelen.
Tävlingen mellan starka män och en kvinna var det mest sevärda. Här balanserar de en stock som de sedan kastar och i ett lyckat kast ställer sig stocken rakt upp och faller ner mot kl. 12.

För er som funderar på att åka till Skottland säger jag bara - gör det! Ni kommer inte ångra er.

3 kommentarer:

 1. Jag har tågluffat i Skottland och även bilat och jag instämmer med dig. Härligt att se dina bilder.

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder. Gubbarna är verkligen gulliga i sina kjolar :) Och farbrorn på kort 1 och 2, vilket skägg :)Jag måste säga att jag är jättesugen på att göra som ni, bila runt i skottland, verkar jättehärligt. Hur bodde ni? B&B?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi bilade utanför Edinburgh bodde vi på B&B. Vi bodde på två jättebra ställen. Jag har nog adresser kvar och även en del tips. Vi kanske kan ta det under de veckor du jobbar. Vi köpte en superbra bilkarta också som du gärna får låna.

   Radera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!