Bakgrind

torsdag 3 maj 2012

Garn och brottande nakna män - en vanlig dag i mitt liv

Är i Trondheim sen igår med min avgångsklass och vet ni vad jag helt otippat har gjort? Jo, köpt garn på Husfliden. Hem följer det med 22 nystan Rauma Finullgarn i olika färger och kulörer och några nystan Debbi Bliss egyptisk bomull. Nu är vinterns vantstickningar räddade. Toppen!
Förutom garninköp har vi varit i Nidarosdomen och besökt ett galleri där de visade modern konst och även hade två pågående installationer. Den ena var i ett rum med vita väggar och utan dekorationer. Helt plötsligt kommer det in två nakna män som är sammansatta med en gemensam huva över huvudet och brottas ljudlöst. Hela klassen som bara består av flickor i åldrarna 17-19 år stelnade till och tystnade. Intressant! Om det är konst? Ja, inte vet jag.
Idag ska vi vidare till konsthögskolan och se en elevutställning och även där är det installationer på gång. Jag hoppas på nya intressanta, konstiga och utmanande upplevelser. På eftermiddagen tar vi tåget hemöver igen. 
Om jag stickat något kanske ni undrar? Ja ett par Lovikkavantar på tåget och nu stickar jag på sjalen Bakau i ett underbart härligt garn från England. Färgen heter Faery-wings. Bara det säger väl allt?

6 kommentarer:

 1. Verkligen otippat att du hittade en garnaffär :-)

  SvaraRadera
 2. Va härligt de lät!!!! VAr i Trondheim för några veckor sedan, men de var ingen nöjestripp *ler*

  SvaraRadera
 3. Förenar nytta med nöje ser jag
  en bild på dina inköp skulle smaka!!!!

  SvaraRadera
 4. Undrar vem som kom med förslaget att åka till Trondheim ?
  Sjalen du stickar är så fin

  SvaraRadera
 5. Nidarosdomen..dit har även jag vart för flere år sen..men ..inga nakna män såg jag;O)Sjaen du har där på sidan.. ser fin ut!

  SvaraRadera
 6. Trondheim...ja där har jag varit ett par gånger...senast när vi åkte Hurtigrutten för ett par år sedan....men att jag bommade detta med Husfliden :-(

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!