Bakgrind

tisdag 27 december 2011

En fröjdefull jul eller "bit ihop och kom igen"

Det kan synas som om den här bloggen legat nere men det är snarare jag som legat nere för räkning. En envis förkylning, mycket på jobbet och julförberedelser tog sitt. Hur som helst är jag mycket piggare nu och har vilat lite under julen. En del projekt har blivit avslutade, några små nya genomförda och och något helt nytt påbörjat. Min Christel Seyfarth, Maltesersjal, är äntligen färdig och den blev väldigt, väldigt stor. Det är bra för min dotter som ska ha den är en riktig "fryslort" och behöver något varmt och skönt att svepa om sig i soffan. 

Jag gillar verkligen hennes design och funderar på kappan i samma färgställning som sjalen.


Under juldagarna stickade jag på en mössa till samma frusna dotter, bara för att jag ville pröva mönstret och en garnkombination. Tacksamt att hon faktiskt vill ha det jag stickar och använder det. Jag kan verkligen rekommendera denna mössa vars mönster fanns i senaste numret av Knitting. Rolig att sticka och snygg på.


Igår började jag som hastigast på en ny hundväst till Isa. Hon fryser och det är snöstorm och blåsigt hos oss. Då är det bara för matte och sticka om jag inte vill köpa färdiga västar i akryl från djuraffären och det vill jag inte. Jag har även börjat med en vante i design från Tålamodspåsen och material inköpt från Yll o Tyll. Kul stickning som dock inte prioriteras. Jag ska sticka ett par vantar att ge bort och därefter ge mig på min kofta till Kofthäxorna. Har längtat efter tid för den stickningen.


Min dotter har under det senaste två åren också börjat sticka och har nu stickat färdigt sin första spetssjal i ett härligt garn från Norrgården. Vill gärna visa upp några bilder på den eftersom jag är väldigt stolt över hennes framsteg. Det är jättekul att någon av mina barn också tycker om att sticka. 

Passar på att visa ett foto på barnen samlade framför granen  med Isa i farmnen.Det har varit underbart att ha alla hemma. Nu väntar jag bara på att bästemågen ska komma så är allt som det ska vara.


Avslutningsvis vill jag önska alla Ett Gott Slut och Ett Gott Nytt År! med en bild från vår monter på Jamtli julmarknad och sist men inte minst foton från vår gård.
13 kommentarer:

 1. Oj så många fina bilder! Skönt att du vilar och hämtar krafter och gör saker som är roliga! :-)

  Fortsätt ha en härlig ledighet, vi ses nästa år! Kram!

  SvaraRadera
 2. Härlig läsning!
  Kamraten med sparken gillar jag skarpt!!!

  SvaraRadera
 3. Detsamma Maria. Jag hoppas att du också vilar och att ni passar på och myser innan nästa resa.
  Lotta den kamraten kommer fram varje natt innan julafton och står där och vakar till nyår. En kär vän som har sina likheter med gubben i huset.

  SvaraRadera
 4. Fantastistiskt vacker och stor sjal!
  Visst är det roligt att föra vidare sitt handarbete till barnen. Min tös har börjat virka i dagarna, kika in i min blogg så får du se ;-)
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 5. Sjalarna är fantastiskt vackra, båda två! Och vad kul att du "smittat ner" dottern med "stickbacillen" :-)

  SvaraRadera
 6. Jättefina bilder! Mycket fint du stickat och vad kul att din dotter tycker om att sticka också. Har hon klarat en så fin sjal kommer hon nog att fortsätta sticka.
  Ha det bra och gott nytt år!

  SvaraRadera
 7. Åh så skönt att du har vilat och kryat på dig! Mycket har du hunnit under tiden...ja, en del ser vi nog inte här när det gäller allt julstök med klappar, mat och bak!
  Vilken sjal.....supervacker! Jag har inte alls börjat ännu med den sjal jag köpte mönster och garn till. Måste ha mera ro omkring innan jag startar upp den stickningen.
  Så roligt att din dotter stickar! Och vilken sjal...ljuvlig som en karamell!
  Blir väldigt avundsjuk på snön!!! All snö försvann här dagen före julafton...vi kunde väl ha fått ha kvar flingorna som åtminstone gjorde marken vit!! Längtar väldigt upp till gården, men dit kommer vi inte förrän i påsk.

  SvaraRadera
 8. Mössan är underbar! Har gjort en jag med...sjalarna är underbara och dessutom blir jag ju avundsjuk-snö!!! Got slut och hoppas på ett underbart 2012...kanske vi kan ses-man vet aldrig:-) Kram

  SvaraRadera
 9. Ja sjalen har tagit ett halvår och legat till sig då och då. Nu får det vara med sjalar ett tag. Men kanske det blir en kofta av samma design.
  Snön är bara underbar och till besvär. Men visst är det skönt med snö till jul.

  SvaraRadera
 10. Men sjalen är ju helt fantastisk, blir nästan mållös :)

  SvaraRadera
 11. Gott Nytt År!!!! Sjalen blev ju jättehärlig!!!! VAcker gård du har, ser fram emot Stickcafé *ler*

  SvaraRadera
 12. Så fina saker du stickat i december! Särskilt den stora sjalen! Hoppas 2012 blir ett friskår!

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!