Bakgrind

lördag 19 mars 2011

Lite av varje

Den här helgen hade vi inget planerat och jag har passat på att pyssla på för mig själv. Jag har virkat ihop den första ärmen på dotterns kofta, samt axlar och är nästan färdig med uddkanten.


Blockat ett par vantar som legat och väntat på att jag skulle fästa trådarna,


samt stickat färdigt den första av Vinternattvantarna.

Passade på att fota det jättefina bandet jag köpte i Umeå. Det ska pryda någon norsktröja. Eventuellt sonens. Vi har inte riktigt bestämt än om den tröjan ska ha något band. För övrigt tror jag att jag måste åka en sväng till Trondheim bara för att köpa upp ett lager av Rauma Finull som är oslagbart när det kommer till att sticka norskvantar. Har inte hittat det i någon nätbutik i Sverige och varför inte kombinera garninköp med en liten minisemester?

901-407_1Nu ska jag även passa på att göra en bekännelse; Här har köpts garn. Inte så mycket dock, men ändå. På en blogg hittade jag tipset om att sticka tovade tofflor. Jättesöta. Har beställt garn från Garntjänst till fyra par. Min syster ska få garnet till ett par och sticka det själv. Om dottern vill får hon ta garn till ett par. Då återstår bara garn till två par. Dvs inte så mycket. Nästan försumbart. Det var så jag tänkte när jag beställde lite garn hos Garnkorgen också. Dessutom funderar jag på att beställa bomullsgarn till en kofta till för dotterns var så roliga att sticka, passformen var bra, nästintill perfekt och jag vill också ha en. Det kan jag väl vara värd?! 

12 kommentarer:

 1. Klart du förtjänar en kofta du med! Och uräkter till att köpa garn, behövs det? Du har hunnit med en hel del ser det ut som i inlägget ditt. Vantarna blir kanonfina

  SvaraRadera
 2. Absolut att du är värd garn till en kofta:). Vad mycket fint du har hunnit med.
  Själv är jag barnvakt åt ett av barnbarnen denna helg, en liten 5-månaders herre. Med en sådan liten man i huset blir det inte mycket stickat minsann. Men vi har det väldigt mysigt iaf.

  SvaraRadera
 3. Fina vantar du stickat! Och du har stickat så mycket fint till dina nära o kära så visst är du väl värd en kofta. Och garn kan/får/ska man köpa det man vill tycker jag. Material o kunskap om det man tycker om att göra är väl en rikedom.

  SvaraRadera
 4. Ja, självklart ska jag köpa mer garn. Tack för stödet. Inte behövs det några ursäkter, men det är lätt till att känna så när dt redan finns några nystan hemma. Stickmor du har så rätt. Det handlar ju om kunskap om material och teknik.

  SvaraRadera
 5. Men oj vad du är produktiv och allt är så tjusigt snyggt!

  SvaraRadera
 6. Tack, men just nu är allt väldigt roligt. Speciellt roligt är tvåfärgsstickning.Jag vet dessutom att du är minst lika produktiv och dessutom håller du på med olika tekniker. Dina broderier går inte av för hackor.

  SvaraRadera
 7. oj här händer det saker,de tofflorna var det snygg modell på

  å inte behövs det ursäkter för inköpen..det är rena terapin att sticka.
  Tack för brevet jag fick i dag!

  kika in på min blogg så får du se vad mera jag fick i dag...ler!

  SvaraRadera
 8. Tack för grattishälsningen och berömmet ovan ;-)

  SvaraRadera
 9. Tack! det ska dit ett par ben och kanske nått Pynt,för just nu ser dom kanske lite "mesiga" ut..hahaha

  SvaraRadera
 10. Vilken blogg hittade du mönstret på? Skulle vilja sticka ett par till mig själv! =)

  SvaraRadera
 11. Mönstret finns på Garntjänst hemsida.

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!