Bakgrind

fredag 5 augusti 2011

Umeå tur-och-retur

Den senaste tiden har min sticktid minskat drastiskt och mystiden ökat med massor. Min lilla IsaBella är verkligen fin, rolig, energisk och påhittig. Hon äter och växer precis som sig bör.Denna vecka har vi varit upp till Umeå en sväng för att köra flyttlasset till min äldsta dotter som ska flytta dit med sin pojkvän och börja plugga respektive jobba. IsaBella och gammelhunden Faith var självklart med och bägge skötte sig väldigt bra. Jag hade tur och slapp köra vare sig dit eller på hemvägen och kunde sticka nästan hela tiden. Jag stickar på en design av Christel Seyfarth som heter "MALTHESER SJAL pasteller" . Det min dotter som ska ha den och jag skulle gärna vilja ha den färdig innan hon flyttar upp till Umeå permanent. Jag blev själv så nöjd med min Kornblomst och har använt den massor i sommar. Jag rekommenderar verkligen alla som funderar på ett stickkit att slå till. Rolig stickning och resultatet blir värt all möda och tid som läggs ner.I Umeå hade jag förmånen att träffa Lillemor från Limmo-design för att hämta ett par fyrkantiga strumpstickor som jag beställt från henne. Det är mitt tredje par fyrkantiga och jag kommer nog att köpa flera. Nu när Lillemor har hemma (Limmo-Design) är det ju dessutom mycket enklare än att beställa från Danmark som jag har gjort. De är skönare att sticka med och det blir ett jämnare resultat.

Typiskt nog skulle vi åka hem på onsdagen och på torsdagen skulle det vara både stickcafé och växtfärgning på Gammlia där Lillemor jobbar. Det stämmer aldrig riktigt med tiderna.

Stickor är nog det enda stickrelaterat jag har köpt i sommar. Vare sig i Berlin, Vännäs eller i Umeå har jag handlat en enda garnmeter. Det måste vara något allvarligt fel på mig just nu, eller så är det ett tecken på att jag måste hinna göra en liten semestertur till innan jag börjar jobbar. Vad tror ni?

9 kommentarer:

 1. Såklart att du måste ut på en lite garninköpartur ;)
  Sötaste lilla gullevalpen jag har sett har du minsann!

  SvaraRadera
 2. självklart ska du på en inköpsrunda...kanske Stockholm nästa gång ?

  SvaraRadera
 3. Bra att ni håller med mig. Vi ska se vad det blir. Stockholm har jag funderat att åka en sväng till framöver hösten och då blir det självklart garnshopping.

  SvaraRadera
 4. De kommer!!!!! VAr lugn!!!! *ler*

  SvaraRadera
 5. Men en så söt liten IsaBella!
  Och nu fick jag ångest, när ska jag våga börja på sjalen av Seyfarth som jag köpte av henne själv när jag var i hennes butik...huuuu jag som inte riktigt har tålamod med något sååååå stort i mina ögon.

  Stockholm?? Vardag eller helg?

  Har du varit till Litet Nystan på S:t Paulsgatan?

  SvaraRadera
 6. Söt liten vovve! Tänk att hon ska bli, vad jag förstår, lika stor som er andra hund.
  Har också köpt fyrkantiga strumpstickor från Limmo-design och har börjat sticka. Tycker som du att det blir jämnare. Sommaren är inte slut än så du hinner säkert hitta nåt fint garn. Själv lyckades jag hitta garn i Gibraltar, så det blev några nystan som är nog enda garnet jag köpt i sommar.

  SvaraRadera
 7. Ja, jag ska göra en liten utflykt till Åre och spana in Fjällnära garn som produceras i Ottsjön. Härligt med garn från Gibraltar. Ett bra och användbart reseminne. Jag brukar köpa garn och kakmix när jag reser.
  ysselfarmor - du ska inte ha ångest. Om du tycker som jag kommer du bli fast i stickningen och vilja se hur färgerna artar sig eftersom. Det är de som är charmen med hennes stickningar - de är vanebildande!

  SvaraRadera
 8. Hej! Roligt se bilderna på både dina alster och Berlin och 'mitt alster' ;)) Men nog skojar du när du säger hon väger under ett kilo??? Det vägde hon ju när hon var 5 veckor... Pussa gullrumpan :)

  SvaraRadera
 9. Jag jag höftade väl lite fel kanske. Jag tycker hon känns som en mjölkliter, men de senaste dagarna har hon växt massor. Hon kanske väger det dubbla då. Hur som helst är hon pusade på i massor och har idag fått en egen väst.

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!