Bakgrind

fredag 12 augusti 2011

Roadtrip i Jämtland

I onsdags gjorde hela familjen och familjens hundar en liten roadtrip i närområdet för choklad- och garnshopping. Vi började med att åka till Alsen och Glösa för att titta på hällristningar. Vädret var inte det bästa, omväxlande sol och moln, men framförallt blåste det kall nordvästan från fjällen. Vår valp IsaBella tyckte det var i kallaste laget och när vi stod stilla valde hon att krypa in under en filt tillsammans med lillmatte. Annars rekommenderas Glösa som en utmärkt dagstur och om vädret hade varit lite varmare hade vi alla gärna stannat kvar och vandrat runt bland forsarna lite till.Därefter åkte vi vidare för att besöka Tinas Praliner - en lokal chokladproducent som har delikat choklad. Tyvärr var där stängt så vi fick åka vidare till Åre Chokladfabrik i stället. Där blev det shopping av chokladlakritspraliner, päronchoklad, chokladlimpor och chokladbräck. Jag kom ut med en stor påse. Mums!

På väg till Åre stannade vi till vid Ristafallet och tittade på fallen. Efter chokladshopping var det dags för lite garnshopping enligt planen. Jag var in på Åre Hemslöjd där jag trodde att jag skulle hitta ett garn som heter Fjällnära och är loklproducerat i Ottsjön, men inte det inte. Gick därifrån tomhänt vidare till Kaki. Där fanns det massor av fina garner, men inget som jag "älskade" och bara inte kunde leva utan så det blev bara ett grönt måttband inhandlat. Så kan det gå!Hur som helst hade vi en mysig dag som avslutades med besök i området runt Copperhill och ett bygge. Det byggs så snabbt där att det är massor som behövs göras om och min dotters pojkvän jobbar just på ett sådant hus och det måste ju självklart maken inspektera. Vi såg underbara vyer under dagen, men också ett Åre som blivit överexploaterat! Gammalt och nytt i en salig blandning och det är kanske så det ska vara!?

4 kommentarer:

 1. Åh så fina bilder & vad mysigt att få se er lilla tripp.

  SvaraRadera
 2. En fin tur! HAr aldrig varit till Glösa.... Men det får jag väl ändar på *ler*

  SvaraRadera
 3. Ja Tomtan det var väl värt ett besök. Även chokladfabriken vill jag lova.

  SvaraRadera
 4. Härlig tur synd att det var lite kallt för lillvovven. Jag har aldrig varit i Glösa men jag tror jag får lägga på ett kol för att jaga på gubbeb

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!