Bakgrind

fredag 27 maj 2011

En studentska i familjen.......

....tar mycket tid och energi. Samtidigt som det är lite vemodigt att se den sista av barnen ta ett steg ut i vuxenlivet. Om ett halvår har vi inte längre några barn hemma, men med lite tur kommer alla tre att plugga i Umeå och det är ju bara ett stenkast bort (38 mil). Hur som helst kommer det bli spännande för både dem och oss, men kanske lite tomt också. Jag har för att det inte ska behöva bli alltför lugnt beställt en ny valp. Vi har alltid haft hundar i familjen och det är en del av oss. I höstas dog min älskade Doris. Kvar är Casper och Faith. Casper har blivit gammal, senil och blind och kommer få somna in i sommar. Faith som fyller 9 i år är dock pigg och alert, men skulle då bli ensam kvar. För att varken hon eller vi ska bli för ensamma kommer vi att hämta en Italiensk Vinthund v. 34. Det kommer hålla igång oss. I onsdags var jag och tittade på andra små valpar och det var nära, nära att någon av dem också följde med hem i väskan. Kolla in här:

Förra helgen var vi upp till Umeå och som jag skrev i ett tidigare blogginlägg har min rygg valt att checka ut. Mina nätter har varit korta. Vilken tur att vi hade hyfsat väder där och att sonen har en fin balkong. På morgnarna har jag smugit mig upp och suttit insvept i en filt, stickat och njutit av morgonen. Jag gillar verkligen min Kornblomst sjal. Så här  såg den ut lördag 22/5:
12 kommentarer:

 1. Men så mysigt med hundvalpsgos!
  Åh, ny valp ska det bli...kul. Har man levt med hundar eller djur överhuvudtaget så är det svårt att tänka sej att vara utan. Just nu har jag inga egna djur men längtar då och då efter en hund igen.

  SvaraRadera
 2. Ja, det ska bli kul med en valp igen ävenom det är lite jobbigt. Jag förstår att du längtar då och då. Det är svårt att vara utan om man är van vid att ha hund.

  SvaraRadera
 3. Men ohhh så söta. Jag är helt gaaaaaaaalen i djur. Det är väl för att jag är uppvuxen på en bondgård och djuren var mina kompisar.

  SvaraRadera
 4. Vilka söta valpar. En valp i huset, då får du mycket kul framöver. Det är nästan så jag blir avundsjuk. Tråkigt med din rygg dock hoppas den blir bättre.

  SvaraRadera
 5. Glömde ju....sjalen, så snygg den ser ut att bli. Ett arbete att vara riktigt stolt över.

  SvaraRadera
 6. Ja Griffonvalpar är något av det sötaste som finns. Min syster ska kanske ta en av dem så då får jag snusa och busa lite mer med en av dem.
  Tack för omtanken Yvonne, men nu har ryggen blivit bättre. Har hittat medicinburken.
  Sjalen är verkligen en av de roligaste stickningar jag gjort. Har dock den vilande någon dag för att sticka till en kollega som ska få barn. Längtar till jag kan sticka på min sjal nästa gång.

  SvaraRadera
 7. Vilka söta valpar! Förstår att det var nära att nån av dom gled ner i väskan.
  Fin sjalen blir också!

  SvaraRadera
 8. Du gjorde det bra som inte fick en valp med hem!!!! Undviker alla som har valpar och kattungar *ler* Sjalen blir jätte fin!

  SvaraRadera
 9. Tack för hälsningen hos mig! Nu blev du förvånad va att jag dök upp! Så även jag....jag ska tala om snart var jag är - inte alls så märkvärdigt..tog med mig min bärbara dator men inte det mobila bredbandet då det blir dyrt att använda härifrån. Fick dock en trevlig hyresvärd så jag får surfa gratis på deras nätverk. Så åtminstone i två dagar kan jag "prata med er"....sedan får vi se.

  SvaraRadera
 10. Ja, visst blev jag förvånad när Pysselfarmor dök upp här igen. Trodde du var förlorad för en tid. Tur att du har gratis nätverk i två dagar.
  Stickmor och Tomtan, jag hoppas att min syster köper en av valparna så jag får susa och gosa på en av dem igen. Sjalen hoppas jag blir fin. Den är rolig och sticka på, även om jag stoppat den ett tag för att sticka en bäbisfilt. Stresstickar för att bli färdig med filten för att få börja med sjalen igen.

  SvaraRadera
 11. Hej! Vad kul att jag hittade din blogg. Många saker har du gjort som jag tycker är väldigt fina. Kornblomstsjalen är helt fantastisk!

  SvaraRadera
 12. Hej till Garnhumlan. Härligt att du tittade in. Jag har kollat in din blogg och jag måste säga att jag blir avundsjuk. Vilken grönska och växtkraft och massor av härliga stickningar och till sist men inte minst - hundar. Undrar just om du ställer ut dem?

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!