Bakgrind

söndag 23 januari 2011

Stickhelg hemma

Den här helgen har inget av våra tre barn varit hemma. Det har alltså varit tyst och lugnt och gubben och jag har kunnat pyssla på som vi vill. Eftersom det snöat en hel del har det skottats, men jag har fått sticka hela helgen. Härligt, avkopplande, meditativt!

Jag har monterat norsktröja (även om det är många timmars arbete kvar), stickat färdigt vantar, fäst trådar, blockat och hör och häpna startat en ny stickning. Det får jag göra om jag avslutat en, eller repat upp eller ibland helt enkelt för att jag har lust.

Till mitt sällskap i helgen har jag haft tv:n med massor av skidåkning och handboll, samt Burman. Burman är vår gamla slagskämpe. Han har länge varit byns skräck, men nu orkar han inte riktigt. Trots det smiter han iväg då och då och kommer hem med nya sår. I helgen hade han dock bestämt att han skulle ligga bredvid matte och ve den som ansåg något annat. Dvs hundarna och hans syster Tingeling.

Ingen kan se ut att ha det lika skönt som en trött katt som varit ute och "röjt".

Lite nya rivsår runt nosen, men nöjd ändå.

Bästemågen har fått sitt namn och året som tröjan kom till instickat på insidan av kragen. Nu är det kvar att fästa kragen, sticka och fästa framkanten och virka fast den andra ärmen. Sen släpper jag tröjan för nya äventyr.
1 kommentar:

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!