Bakgrind

söndag 9 januari 2011

Vintervackert och döskallar......

Idag har det verkligen varit en av vinterns vackraste dagar. Temperaturen har legat runt -5 grader och vi har haft strålande solsken. Vi har sett en blå himmel hela dagen. Kan det bli bättre och kan någon bo vackrare än vi gör sådana här dagar?

En del av det jag stickat blev julklappar och har därför inte visats här på bloggen. Min yngsta dotter Ronja fick Döskallevantar i sin favoritfärg - klargrönt på gränsen till lime. Här kommer bilder både på Ronja, delar av henne och på vantarna;

Även om hon i vanliga fall vägrar att ta på sig något stickat gick dessa vantar hem hos henne. Att mönstret dessutom var roligt att sticka gör inte saken sämre.

Jag är just nu inne i en period där flerfärgsstickning är väldigt roligt. Tröjan till bästemågen har fortskridit bra. Jag har bägge ärmarna + 3/4 av kroppen färdig. Det är  dock ingen "pendelstickning" så jag måste nog starta en lite mer "bärbar" stickning och endast sticka det sista på tröjan hemmavid. Jag vet redan att det ska bli ett par vantar, men har inte bestämt mönstret ännu. Kanske ett par med dalahästar som finns på Ravelry? Så många möjligheter, så många val. Hur ska tiden räcka till allt jag vill göra?6 kommentarer:

 1. Godt nytt år til deg!
  Kule votter datteren din fikk :)

  SvaraRadera
 2. så snygga vantar! den grönfärgen ÄR snygg.....

  SvaraRadera
 3. Klart häftiga vantar!!!! och härliga vinterbilder!

  SvaraRadera
 4. Ja, jag är sugen på att göra flera. Men det blir nog ett par med dalahästar på först.

  SvaraRadera
 5. Underbara naturbilder & fräna vantar! Vantarna verkar passa unga fröken väldigt bra! :-)

  SvaraRadera
 6. Eller hur Maria! Hon kan ju ha de där vantarna när hon är ute och "lånar" flaggor!!!

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!