Bakgrind

fredag 21 januari 2011

Blockning och påfyllning av garnlagret

Att komma hem efter jobbet, speciellt på en fredag, och se att brevlådan glipar lite gör mig alltid glad. Då vet jag att för det mesta handlar det om att jag har fått garn. Den här gången var det Garnkorgen som skickat det jag beställt. Jag ska prova hur två olika kvalitéer av Cascade är och om jag gillar det kanske det blir fler projekt av det garnet. Det mörklila kommer troligtvis bli en Juneberry Triangle. Då kan jag se hur garnet funkar i lite större projekt.
Det rosa och det röda är min systers och ska nog bli en sjal och en mössa och det petrolblå kommer vila på mina hyllor och bli klappat på med jämna mellanrum till något projekt ropar på det.

I söndags blockade jag bästemågens tröja. Den var lite kort och bred i modellen vilket inte passar honom riktigt. Nu är den längre och jag hoppas att jag slipper sticka på en resår längst ner. Imorgon ska jag ta loss nålarna och sy på ena ärmen och sen hoppas jag att han kommer och provar den. Under tiden stickar jag vidare på mina vantar och nu ska de bli färdiga snabbt eftersom jag inte vill/får börja på något nytt innan de är färdiga.Ha en trevlig stickhelg alla stickvänner. Det hoppas jag att jag får.

5 kommentarer:

 1. Ja den kommer nog bli fin, men jag har varit orolig. Pojken är ju så lång och smal så jag fick blocka den hårt på längden. Idag när han provade satt den som ett smäck och jag drog en lättnadens suck.

  SvaraRadera
 2. va duktig du är! den ser så snygg ut,, skulle vilja prova att sticka Norsktröjor till barnbarnen !
  Härliga färger på garnerna ni beställt,förstår att det blir lite klämmande å kännande
  De rosa vita vantarna är oxå snygga.
  Har virkat en converse i dam,men nu i kväll komm yngste sonen hem från Häggenås med hög feber.
  Annars hade jag funderingar på en visit i Norra Lit i morgon,men det får bli en annan gång.
  Lägg in en bild på vovvsinen m tröjan på.

  SvaraRadera
 3. När du kommer på besök ska vi kolla på mönster till norsktröjor till dina barnbarn. Jag har en hel del sedan mina barn var små. Det är jättekul att sticka. Feber verkar gå. Min äldsta dotte är förkyld (vickar på dagis) och har feber. Klart du ska komma vd tillfälle. Det blir bild när hundtröjan är färdig, men det tar lite tid för dotten även om hon blir snabbare och snabbare.

  SvaraRadera
 4. SV; ska börja läsa specialpedagogik på halvfart på fredag.....

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!