Bakgrind

fredag 7 januari 2011

Hoppas det nya året börjat bra!

Det var länge sedan jag bloggade. Det måste väl betyda att jag haft mycket annat för mig, men det stämmer inte riktigt. Hur som helst tänkte jag visa lite av decembers aktiviteter; Första helgen i december var kall och då deltog jag, min syster och min dotter Rebecka i Jamtlis julmarknad. Trots kylan var det kul att pröva på och vi får se om det blir en marknad till för oss till nästa jul.Jag har hunnit med att stick ett par sockar som jag gav bort i julklapp samt ett par lila sockor till mig själv i mönstret Nemesis och en sjal i vårgrönt. Den sjalen behöll jag själv. Den gör mig glad och mönstret var roligt att sticka.Mitt senaste projekt är en norsktröja till favoritmågen. Jag har alltid gillat att sticka norskmönster, men det var några år sedan jag sist stickade en tröja. Det är en jättekul stickning.

Här är en av ärmarna på gång. Fram och baksidan av tröjan har två vikingaskepp. Originalmönstret är för damer, men jag ska göra om det till herr och i stället för knäppning gör jag sprund framtill och en liten halskrage. Jag skulle gärna vilja ha norskband runt halsen, men tyvärr vet jag inte var jag kan få tag i det. Om någon har tips på var jag hittar det skulle jag bli tacksam.

Trots att ögonen blev lite väl självlysande ska jag till sist bjuda på en bild av våra katter, Burman och Flingan, när de väntar på att matte eller husse ska komma in i köket och ge dem mat. Helst ska det vara Fjällfil. Ingen annan fil duger, men kattmat går också bra.

Ha en fortsatt fin trettondag!


7 kommentarer:

 1. Vad härligt med en stor grön sjal, den får mej verkligen att tänka på vårvärme och ljuvlig grönska.

  SvaraRadera
 2. Ja, precis så känner jag också. Dessutom var den väldigt rolig att sticka. Mönsret rekommenderas verkligen.

  SvaraRadera
 3. snygg sjal i en härlig vårgrön färg! Va duktig du är som stickar Norsktröjor,skulle vilja prova det till Barnbarnen,kanske hittar jag nått bra mönster nån gång...Ler!
  Söta missar,trotts "jävulsögona":)
  Har varit sjuk hela lovet,huvva!
  hade ju tänkt leta reda på dej,men det kan jag ju vilken dag som helst

  SvaraRadera
 4. Norsktröjor är inte så svåra. Speciellt inte till barn. Att sticka till barnbarnen är väl en superbra ide. Jag har lite mönster du kan få kika på. Trist att du varit dålig hela helgerna. Vi får ha ett litet eget stickcafe lite längre fram.

  SvaraRadera
 5. Höll på och funderade när jag stickade flerfärgatmönster sist.... Ovh det var nog när jag stickade lusekoftor åt barna..... typ 15 år sen.... minst.....

  SvaraRadera
 6. Ja, det var länge sedan jag stickade flerfärgat också, men oj vad roligt det är nu. Stickade precis som du till barnen när de var små.

  SvaraRadera
 7. Vad fin din sjal blev, garnet är härligt att sticka i. Det blir en Shetland Triangle för mig. Trevlig helt, lite i förväg ;)

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!