Bakgrind

söndag 4 mars 2012

En underbar helg!

Vädret har varit underbart i helgen och jag har äntligen sportlov! Kan det bli mycket bättre? På stickfronten börjar det hända en hel del. Jag har stickat färdigt två högervantar som passar till de två vänstervantarna jag gjorde och nu kan jag lägga Lingonvantarna till historien. 
För några veckor sedan anmälde jag mig till Hjälpstickan och har fått två härvor grå Balder som ska bli vantar. Mitt ettårsprojekt tvåändsstickade sockor har fungerat bra och jag har gjort en halv sock. Tidsplanen ser ut att hålla. 

Jag har också börjat teststicka en socka åt Anitayarn på Revelry. Jag stickar i Limmo-designs sockarn och just det här garnet har det härliga namnet Crazy Cat Lady.

Vad gäller min koftstickning har jag stickat så mycket jag kan på i dagsljus och idag började jag maska av för halsen. Det går bra nu!


Tyvärr, är jag också inne i ett vantstim. Det är så himla roligt att sticka vantar just nu så jag bara måste börja med ett nytt par så fort jag avslutat ett projekt. Jag älskar verkligen att sticka med flera färger i olika mönster. I fredags klickade jag hem två fina mönster nämligen Spring Mittens och Blackberry Mittens. Eftersom jag precis hade avslutat mitt andra par Törnen började jag självklart på ett av de nya mönstren. Omväxling förnöjer. Jag trivs med att ha många stickningar på gång och växlar mellan dem beroende på humör, var jag befinner mig och ljuset.


För övrigt känns det väldigt bra att ljuset håller på att återvända. Det märks inte bara på att dagarna blir längre, utan också på att alla är gladare och orkar mer. Även mina hundar njuter av solen, men eftersom de är lite frusna av sig är de nöjda med att ligga på en soffa, i en alldeles speciell solfläck och njuta.14 kommentarer:

 1. Vilken aktivitet!!!! JAg har stickat tre varv i helgen =)

  SvaraRadera
 2. Det var inte måttligt vad du stickar vantar! Den ena vackrare än den andra.

  SvaraRadera
 3. Så mycket fina vantar! Blir inspirerad. Spring mittens var speciellt fina, tycker jag.
  Fina vovvar också. Mina egna njuter också av våren. de har mycket spring i sina be.

  SvaraRadera
 4. Men vilken speedknitting Dessi! Å allt blir ju lika fiint!! Lingonvantarna var riktiga must-have:) samma sak med sockorna:) Ja vant- och sockstickning är så himla roligt, favoritobjekt hos mig oxå faktiskt!

  SvaraRadera
 5. Gu' så vackra vantar...ja sockorna också yeeehhhhhhh!

  SvaraRadera
 6. Fina stickningar! Tyckte inte du att lingonvantarna blev lite långa?

  Du får jättegärna teststicka! Jag ska sätta ihop ett mönster så mailar jag det till dig!

  Go helg!

  SvaraRadera
 7. Som vanlig en massa kreativitet,det ena snyggare än det andra.
  spring mittens har jag varit in o kikat på oxå :)

  Har ett vantmönster m Änglar som jag ska sticka först.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Jisses vad du producerar, dags att öppna liten shop snart :-) Önskar dig ett riktig toppenlov, känns som det aldrig varit mer välbehövligt än nu....

  SvaraRadera
 9. Vad flitig du varit! Härligt. Särskilt de röda Lingonvantarna tycker jag om.
  Jag tycker ju också om att sticka små projekt som t ex sockar eller vantar som blir klara ganska snabbt. Men just idag har jag legat i stickat på en kofta och tanken var att den skulle bli klar idag men rackarns så irriterande så räckte inte garnet...Mer garn är beställt och jag hoppas att jag har lika stor koftstickarlust när garnet jag beställt trillar ner i brevlådan.
  Ha ett härligt sportlov!

  SvaraRadera
 10. Oj här produceras det mycket fint, som vanligt. Blir sugen att sticka vantar, men det får nog vänta ett tag tills jag är klar med en del projekt. Mönstren du klickat hem har jag också tittat på, jättesnygga båda två.

  SvaraRadera
 11. Du är underbart duktig! Som vanligt!! Alltid så härligt kika in och få inspiration hos dej :-) Kram K.

  SvaraRadera
 12. Dom är för fina, lingonvantarna, och nu har du två par! Lyx! Visst är det kul att sticka fina vantar? Trots att jag har Vantboken med över 100 mönster så hittar jag fina mönster överallt som jag vill sticka. Bl.a. lingonvantarna. Tur att jag bara jobbar halvtid! Dina tvåändstickade sockor blir jättefina och det tar nog inte ett år att få dom klara.

  SvaraRadera
 13. Ja e helt impad bara! Jättefina grejer !!
  Ja har gjort klart ett par sockar bara...helt vanliga...
  Börjat på min OFFE ^^
  Men sockar e ju inte fel kanske...ny i den branchen. Ja får bli inspirerad av dej Dessi!

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!