Bakgrind

måndag 5 mars 2012

Fina garner hemma

Jag har många favoritgarner som jag återkommer till gång efter annan. Ett av dem kommer från Norge och heter Rauma Finull. Jag tycker att de flesta vantar blir bra i det garnet. Ett annat garn som jag tycker om är Ella Rae, en merinoull som är mjuk och fin mot kroppen. en tredje favorit är Wollmeise vars färger och känsla i det färdiga projektet få garnern kan slå.


En annan favorit är garner från Limmo design. Lillemor som har företaget handfärgar sina garner själv i små upplagor. Hon är aldrig omöjlig och färgar gärna upp på beställning. Jag tror tvärtom att hon tycker det är roligt med förslag på nya färgkombinationer. Jag har fått förmånen att ha lite av hennes garner hemma för försäljning. Just nu har jag Sjalgarn 110:-/hg, Sockgarn 150:-/hg och diverse handspunnet hemma. Jag förvarar dem hos min syster inne i Östersund. Hör gärna av er om ni är intresserade.


Till vänster tre härvor sjalgarn och till höger handspunnet garn. Det finns även någon härva z-tvinnat.

Sockgarner i varierande färger. Det gröna heter Avund och det rödgula heter Eldfluga.

Mössan ovan är min andra mössa uppstickat av Regnbågsgarnet som Lillemor först färgade upp på uppdrag av oss. Vi har varit så nöjd med det och jag ville  visa att sockgarnet går att använda till annat än sockar. Gillar verkligen hur färgerna mönstrar sig på den här.

6 kommentarer:

 1. Läckra garner, önskar alltid att jag kan sticka när jag kikar på alla dina fina alster och garner! När det gäller webshop så använder jag mig av en färdig webshopslösning som jag tror är den billigaste på marknaden. De heter textalk (shop.textalk.se), deras billigaste variant kostar typ 65kr i månaden och funkar bra. Jag har nyss uppgraderat till en lite mer avancerad variant, men jag tycker man klarar sig utmärkt med den enklaste i början tills man kommit igång.
  Klart du ska ha en butik!!!

  SvaraRadera
 2. Den mössan var fin !!! Garnet ser härligt ut.

  SvaraRadera
 3. Garnerna ser underbart härliga ut :)

  SvaraRadera
 4. Det här ska jag lägga på mitt lille minne....läckra färger som karameller!

  SvaraRadera
 5. Hej Dessi! Du har vunnit en utlottning hos mig:) Du blev dragen två så du får det paket som ettan inte väljer. Skicka mig ett mail med din adress så kommer det ett paket till dig framöver! Ha en fin dag! //Elin
  lund.elin@gmail.com

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!