Bakgrind

måndag 20 februari 2012

Häxkoftorna och nya koftor!

Förra helgen var alla barnen hemma vilket var alldeles underbart. Gubben sade när första barnet klev över tröskeln i hallen att nu kändes det alldeles som vanligt igen. Det var just att det var som vanligt som var det mysiga. Maten var godare och dagarna var roligare även fast vi egentligen inte gjorde något särskilt utöver det vanliga. Äldsta dottern som är med i Häxkoftorna hade med sig sin tröja och avslutade den, fäste trådar och sedan fotade vi den ute i det härliga  solskenet. Det är hennes första tröja och jag tycker hon har gjort det väldigt bra.

Min yngsta dotter fick sina handledsvärmare och jag kan inte motstå att visa en bild på dem när hon fick på sig dem. Jag tror faktiskt hon gillade dem. Själv sliter jag med min kofta men nu i helgen har jag avslutat den andra ärmen så långt det går. Måste mäta om den är tillräcklig när bålen är färdig innan jag kan sticka beläggen på ärmen. På bålen saknas 7 cm innan jag kan börja maska av för halsen.  Sen återstår montering och att sticka fram- och halskanter. Slutet börjar närma sig.


Självklar har jag redan bestämt mig för vilken nästa kofta kommer bli och i onsdags beställde jag garn från Geilsk i Danmark och i fredags kom garnet. Där gick det undan och jag längtar efter att få börja sticka på den. Det kommer bli en älskad sommarkofta tror jag. 


Lägg speciellt märke till de fyra små karamellerna med Geilsk loggor på som följde med i garnpaketet. Sådant gillas. Toppen!

7 kommentarer:

 1. mysigt att ha barnen omkring sej en stund
  tröjan blir jag så sugen på !!!!!

  SvaraRadera
 2. Oj vad fina handledsvärmare du stickat - jag älskar ju grönt och det är såå snyggt tillsammans med lila. Sen gillar jag också när man får nåt extra i paketet när man beställer, från ett sånt ställe shoppar man ju gärna igen. Och det där godiset sen, nästan för snyggt för att äta!

  SvaraRadera
 3. Visst är det mysigt att ha alla barn runt sej ibland. Fick ha det så i julas. Både barn o barnbarn.
  Jättefin tröja hon stickat din dotter. Inte många som ger sej på det mönstret som "förstatröja". Men hon har ju att brås på! Jättesnygga muddar också!

  SvaraRadera
 4. Det var inte illa att ge sig på som första tröja. Så duktig hon är din dotter. Den är jättefin! Hon kan vara stolt.
  Handledsvärmarna är hur läckra som helst.

  SvaraRadera
 5. Ja när det är som vanligt, det är då det kan va som allra bäst! och vad härligt när det är så.. jättesnygg tröja hon gjorde dottern, hoppas hon är stolt nöjd och glad! Ska bli roligt att se din tröja växa fram nu, den är ju så himla sommarfräsch - kan hända att jag lägger ett bud på den :)) Kram kram

  SvaraRadera
 6. Full fart (som vanligt). Här är de mest stilla.... Kommer att ha alla hemma helgen som kommer!

  SvaraRadera
 7. Oooh va fin kofta du ska göra...Me like !!
  Önskar ibland att man inte jobbade alls. Vill ha mer fritid =) man hinner ju ingenting tycker ja ...
  Hälsa Reidun! Om du har möjlighet. hon verkade åxå va en kul prick ...som du å din syster åxå va xD

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!