Bakgrind

fredag 18 maj 2012

Ljuset i tunneln

Efter flera månader av down ser jag ljuset i tunneln. Det här har utan tvekan varit det tyngsta läsåret någonsin. Utan underbara elever, ljuvliga stickningar, Kofthäxorna  och framförallt goda vänner hade det varit riktigt elände. Nu är dock snart terminen slut, barnen kommer snart hem över sommaren, jag ska på stickläger första helgen i juni - ja kort sagt börjar jag se ljuset i tunneln.


Stickat har jag gjort hela vintern. Kanske inte som jag brukar eftersom både ork och tålamod varit begränsat men ändå en hel del när jag summerar. En stickning som inte blev som jag tänkt var  denna sjal, som duktiga Maria med bloggen Pyssel och knåp designat.  Jag tjatade till mig att få teststicka den, tog ett av mina fina Wollmeisegarner och stickade. Tyvärr räckte inte garnet till. Det är inte lätt att få tag i samma färg på handfärgade garner. Nu är den upprepad. Jag kommer nog sticka den i ett annat garn i stället för jag gillar verkligen mönstret.I Kofthäxorna stickar vi just nu sockar. Jag började med "Blomsockorna" och har stickat färdigt en, men de var inte roliga. Fortsatte med Zirkel som jag verkligen gillar och är nöjd med. Tyvärr passade de inte mina fötter, utan får flytta till Umeå till yngsta dottern. Sockor och jag går inte ihop!
I stället har jag stickat på en sjal, en underbar sjal i ett underbart garn. Sjalar gör mig lycklig. Garn gör mig lycklig och i detta projekt sammanföll allt. Garnet har jag beställt mera av och det kommer bli en önskestickning någon gång i höst när det är mörkt, dystert och eländigt. Idag har jag tagit mig i kragen och blockar den, men innan den hamnade i vattnet passade jag på att ta ett foto. Tyvärr kan inte ett foto göra färgerna och skiftningarna i garnet rättvisa, men ni får tänka er det!
6 kommentarer:

 1. Vilka fina saker du får till!!!! Håller med om att detta varit ett långt läsår.... Men tackvare musikvanten så har de gått.

  SvaraRadera
 2. Roligt du orkar vara tillbaka, du har varit saknad!

  SvaraRadera
 3. Håller med dig Dessi, det här läsåret har inte varit att leka med. Känns som om man varit 1cm från "väggen". Men nu siktar vi in oss på sommar och långledigt. Jag ser fram emot ett helt läsår utan skola, känns inte helt fel i nuläget :-)
  Kramar/Bodil

  SvaraRadera
 4. Mycket fina saker du producerat !!!
  Härligt med kommande sommarlov
  njut nu ordentligt !

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas att ljuset i tunneln snart slår ut i fullt ljus, och att det blir så långvarigt att krafterna och ny energi bara fylls på hela tiden så mycket som du behöver! Du har producerat massor av fina alster och du producerar hela tiden värme och humor till oss som har förmånen att få "umgås" med dig! Jag hoppas att du känner att du får något tillbaka från oss! Du vet väl att det är tillåtet att "bara" ta emot ibland oxå... Snart, snart blir det stickläger och då ska vi baske mig ha så himla roligt och bara njuta! Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Du gör så mycket fint du. Dessutom orkar du hjälpa mig med alla mina frågor

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!