Bakgrind

fredag 2 september 2011

New Moon Shawl och Monkys

De senaste veckorna har rusat förbi i expressfart. Jag har börjat jobba efter sommarlovet, min äldsta dotter har flyttat upp till Umeå för studier, tillsammans med sin pojkvän och idag åkte sonen upp dit. Sommaren är alltså slut! 


Sorgligt på sitt sätt, men det finns fördelar. På något sätt blir det mera tid över för stickning, i varje fall hoppas jag det. Just nu har jag flera stickningar på gång. Två Christel Seyfarth som jag gärna vill sticka på, en tvåändsstickning som jag också gärna vill sticka på, en tunn sjal som jag ska sticka på eftersom ska ges bort till bästa kollegan M. Dessutom borde jag börja med lite vantar och mössor att ta med på Jamtli julmarknad. I helgen kommer systeryster hit och tillsammans ska vi  planera inför höstens stickningar och tenntrådsbroderier.


Jag har också haft förmånen att teststicka ett sjalmönster på Ravelry. Det är New Moon shawl som jag stickat i Cascade. Mönstret kommer snart ut på Ravelry. Väldigt rolig att sticka. En del nya tekniska lösningar som jag gillade. Alltid roligt att prova nytt.







Jag har även avslutat en bilpendlarstickning. Sockorna Monkeys. Rekommenderas varmt. Roligt mönster. Passade mina korta knubbiga ben och fötter. Jag stickade i Schoppel Wolle Boots vilket var väldigt trevligt att sticka i. Om jag skulle sticka dem en gång till, vilket är mycket troligt, skulle jag göra om mönstret lite. Enligt mönstret ska resåren från början stickas med vridna räta, men jag skulle nog sticka vanlig resår för att få lite elasticitet. Annars är det ett mönster som jag starkt rekommenderar.




8 kommentarer:

 1. Tack Lotta! Gillar färgen på garnet.

  SvaraRadera
 2. men jistarns vad du är flitig och det är ju inga små projekt du gör. Jättestora tycker jag!

  Och den där christel seyfarth sjalen jag köpte i Danmark får allt ligga till sig...måste hinna sticka tre julklappar och så börjar jag i helgen tvåändsstickningskursen på Handarbetets vänner...jag har ju stickat litet tvåändsstickat, men det ska bli så kul att lära mera. Det är ju 80 timmar jag ska hålla på med detta så det ska bli så kul att se vad som avhandlas...rapportering kommer.

  SvaraRadera
 3. Tror du har en "turbo" i stickorna el händerna! Älskar färgen på sjalen!
  Dom sockorna har jag varit sugen på oxå men min stickeng är inget att hurra för;))
  Trevlig helg på er !

  SvaraRadera
 4. JAS nu lider sommaren mot sitt slut. Yngsta dottern pendlar varje vecka till Umeå. Den här helgen har ägnats åt att hjälpa dottern o mågen att flytta till en ny lägenhet på Frösön. Såna dagar får stickandet ligga nere. Det var väldigt trevliga strumpor du gjort. Kanske något som ska prövas inför vintersäsongen

  SvaraRadera
 5. Underbar färg på sjalen!
  Monkeysockar är en trevliga sockar att sticka tycker jag men de passar inte på mina fötter, de blir för vida, så de har blivit presenter istället fför att hamna på mina frusna fötter.

  SvaraRadera
 6. New Moon-sjalen är bara så fin! Måste hålla utkik efter mönstret. =) Läckra sockar du har stickat!

  SvaraRadera
 7. Tack! Ja, det är skönt att faktiskt AVSLUTAT ett projekt också! Har en tendens att bara påbörja nya... Jag hoppas att lusten att sticka ska finnas kvar ett tag. Ibland behövs det något så enkelt som en stickning för att glömma kaoset man lever i. Önskar att stabiliteten i tillvaron ville hitta tillbaka igen. Är så leds på att leva i ovisshet!

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!