Bakgrind

torsdag 14 april 2011

Tvåändsstickningskurs i Rättvik

Förra fredagen satt jag mig i bilen och drog iväg till Rättvik. En liten nätt tripp på ca 40 mil hemifrån mig. Hur som helst gick det väldigt bra att köra och jag kom fram i god tid till den inledande middagen.  Den första kvällen samlades vi tillsammans efter middagen och stickade på olika medhavda stickningar.

På lördag delades vi in i två grupper som under tre pass fick börja bekanta sig med tvåändsstickning. För mig som aldrig stickat en maska med den tekniken blev det nästan en chock. Vad gör människan tänkte jag när Dödergök käckt lade upp för en muddstickning. Till sist fick jag dock kläm på uppläggningen och sedan kom nästa chock. En maska tog evigheter för mig. Här trodde jag att jag var ganska van stickerska, men inte det. Dödergök hade dock en ängels tålamod och till slut stickade även jag.

Till det andra passet hade dock det nya sjunkit in och jag började få lite kläm på räta maskor och framemot kvällen hade jag stickat min första mudd. På söndagen kunde jag lägga upp genom att följa tvåändsstickningsbibeln och påbörja den andra mudden. Nu när jag tittar ser jag att den andra mudden (som ännu inte är färdig) är väldigt mycket snyggare än den första. Det är väl det som kallas utveckling. Hur som helst var det en jättetrevlig kurs som Ulrika från Stickamera arrangerat och Dödergök var fantastisk som lärare. Att jag dessutom träffade massor med trevliga och glada stickerskor gjorde inte saken sämre. Jag vill åka på kurs igen!


Hanna som har bloggen Garn och Ord i djup koncentration. Hanna var väldigt flitig och kom snabbt igång att sticka med flyt. 


Ulrika som hade ordnat allting så bra föredrog klassisk stickning (fullt förståligt eftersom hon fixade och donade en massa), men nu har jag allt sett på hennes blogg att hon har köpt hem garn för att tvåändssticka. Hon hade tillverkat jättesöta namnbrickor som vi hade på oss under helgen. Den typen av extradetaljer gillar jag verkligen!
 Utsikt över Siljan från mitt rum. På lördag kväll plockade Catarina fram garn från Atelé Norrgården. Underbara färger och jag lyckades lägga vantarna på tre härvor tvåtrådig mohair i orange. Lycka!


Catarina hade stickat lite tvåändsstickning förut och stickade på dessa underbara muddar under kursen.


 Sista dagen lade vi ut alla  färdiga muddar i en mängd olika färger på ett bord och fotade. En del hade genast börjat modifiera mönstret, medan jag som kände mig ovan höll mig strikt till Dödergöks fina mönster.8 kommentarer:

 1. Å va roligt!!!!! Blir alldeles grön =)

  SvaraRadera
 2. Det var fantastiskt kul. Men det kommer säkert fler tillfällen, eller så får vi ordna själva.

  SvaraRadera
 3. Jaa, ni ser att ha haft det riktigt trevligt och fint ställe var ni på också.
  Min svägerska hade varit med och ordnat en tjejhelg där som jag tänkt vara med på, men som tyvärr blev inställd. Hade jag varit där då så hade jag kommit och hälsat på.
  Lycka till med tvåändstickningen!

  SvaraRadera
 4. Å jag måste hålla med Eva,nog blir man grööööön!
  Du kan väl fixa en kurs i sommar:)
  härliga garner.

  SvaraRadera
 5. Eva, jag är i behov av fler kurser. Vi får söka reda på någon som kan och ha lite kursande. Jag är ju faktiskt ledig på sommaren och hittar gärna på något.

  Inger, jag skulle vilja kunna göra sådana där ögon som du hade på några vantar. Ska pröva med ett par halvvantar när de här är färdiga, men det får nog bli på en långtidsplan för snabb är jag inte.Men roligt var det.

  SvaraRadera
 6. Vilka fina bilder från Rättvik!
  Känner igen min mudd - du hade rätt, den passar fint till tröjan!

  Kim

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder! Jag ser vad du menade, mudden passar perfekt till min tröja!

  Kim

  SvaraRadera
 8. Vad kul att du tyckte om bilderna och din mudd var verkligen fintill tröjan.

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!