Bakgrind

onsdag 6 april 2011

Favoritkofta, favoritgarn och favoritdiet

Nu var det en tid sedan senaste uppdateringen och en del har kommit från stickorna. Jag tänkte börja med det senaste först och det jag dessutom är mest nöjd med. En kofta vars mönster jag hämtat från boken "En Dikt i Maskor" till en av mina prinsessor till hennes 20-årsdag.Koftan är så nätt och trevlig att sticka. Jag har stickat den i bomullsgarn från Debbi Bliss. Knapparna till är jag alldeles förälskad i och eftersom jag bestämt mig för att sticka en mörklila kofta till mig själv kan jag ha samma knappar. Toppen!Igår tog jag min senaste sjal ur blockning. Det är en Shetland Triangle, stickad i favoritgarnet Ella Rae, till min trevliga kollega Bodil.
Jag tänkte också visa upp mina första maskintovade vantar. När jag stickade dem tänkte jag att "det här är nog det fulaste jag någonsin stickat". Men när jag tog dem ur tumlaren såg de ju riktigt bra ut. Nu saknas bara ett broderi på ovansidan, men just nu har jag inga idéer för det så vantarna får nog ligga till sig för tillfället.
Håll i er förresten, på det här kortet råkade jag  också komma med och för er som känner mig eller har sett bilder på mig från en tid tillbaka, passa på och kolla in att det blivit mindre av mig. Efter att i ca ett år ha ätit LCHF har jag gått ner ca 20 kilo, drastiskt minskat blodtrycksmedicin och har mycket mindre värk i leder. Jag vill med det säga att för mig har LCHF varit en nödvändig förändring av min livsstil och förhoppningsvis bäddat för ett friskare liv.8 kommentarer:

 1. Den där koftan är så fin!! Blir riktigt sugen på att vara en "härmapa"
  Brodera på vantar blir verkligt fint men jag tycker det är lite bökigt och har dåligt med tålamod till det, det är så trångt.
  Ha det så bra och kul i Rättvik!

  SvaraRadera
 2. Ja, gör en kofta du också. Den är verkligen fin. Jag känner inte riktigt för broderierna och tycker inte heller det är kul, mendet kanske kommer öve rmig en dag. Det kommer säkert bli super i Rättvik.

  SvaraRadera
 3. ÅH va mycket fint! Koftan var gudomlig. GRATTIS!!!!!! De har du gjort jättebra!!!!

  SvaraRadera
 4. Tack Eva! Jag är väldigt förtjust i koftan. Den sitter snyggt och är lätt att anpassa.

  SvaraRadera
 5. Tack! Det vänder nog snart! Vad är Rabalde? Nu blev jag ju nyfiken. Du vet ju mer om min stad än vad jag gör! ;)

  SvaraRadera
 6. Om jag har vägarna förbi Rabalder så lovar jag att meddela dig. ;) Dock misstänker jag att det kommer att dröja innan jag tar mig ner på stan. Ingen höjdare att gå själv med en 2-åring och en 4-åring...

  SvaraRadera
 7. Hej! Den där koftan är så fin. Jag har också stickat den. Det är flera år sedan, men den är fortfarande en av mina favoriter, och alltid lika aktuell. Snacka om en klassiker! Min är stickad i Rauma Finullgarn. Jag har garn liggande til en i bomull också, mörkrött, samma färg som i boken.
  Önskar dig en fin påsk.

  SvaraRadera
 8. Javisst är den fin. Tyvärr blev den lite för stor för min dotter, fast vi hade mätt så noga. Det kanske blir jag som får ta den. Jag måste sticka en ny till henne och då blir det nog i ull i stället för i bomull.
  Ha en fin påsk du också!

  SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!