Bakgrind

onsdag 9 mars 2011

Att komma ifatt sig själv.....

I lördags drog jag och mina två döttrar iväg till Umeå. Vi gjorde en road-trip. Efter den senaste tidens stora trötthet var det skönt att sätta sig i bilen och dra iväg, i lugn takt. I Umeå skulle jag montera det sista på sonens tröja (mer om den i ett senare blogginlägg) och bara vila och umgås med mina barn. Komma ifatt mig lite och så blev det också. Toppen!

Men innan jag for hade det hänt en del saker som jag har obloggat.
Jag har stickat färdigt ett par Dalahästvantar men ej fotat. Jag har varit ute och kokat kaffe över öppen eld i det fina vårvindervädret och jag har klickat hem en magnetplatta för mönster.


Sista helgen i februari blir det skoteråkning. Favoritmågen och maken kokar kaffe och pokulerar om livet vid ett vindskydd vid sjön nedanför vår gård. Det är vilsamt med en öppen eld och kaffe är aldrig så gott som kokat ute.Vindskddet är välutrustat med ring för elden, grillgaller och svängarm att hänga kaffepannan på och sist men inte minst med ett utedass av charmigaste slag. Alla som gjort sina behov ute med massor av bylsiga kläder och kanske råkat tippa bakåt i snön med bar ända förstår vilken tillgång det kan vara.När vi kom hem blev det pulkåkning i backen bakom huset. Även en del djur har fått vårkänslor och den här lilla gynnaren hade nog blivit väckt av en räv och sedan kom min dotter och åkte över honom (eller hans bo). Klart att då måste även en sömning rådis upp och titta vad det är som händer!


Förra veckans tema på onlinestickcafé på fejjan var "Materialsport". Jag har aldrig funderat på vilka hjälpmedel jag behöver , utan köpt eftersom när jag kommit på något som kan underlätta. Det har dock inte varit några konstigheter utan mest stickor, nystvinda och nstmaskin. Nu fick jag i alla fall tipset om en magnetplatta för mönster och helt plötsligt förstod jag inte hur jag hade klarat mig utan. Jag som mest stickar flerfärgsstickning eller sjalar efter diagram och dessutom har lite problem med ögonen som medför att raderna hoppar. Hipsvips hade jag klickat hem en mapp med platta och plats för extrapapper och mönster från Knit Pro. Den kommer bli ovärderlig för mig tror jag.

2 kommentarer:

  1. Väntar på kort!!!!! Magnetplatta.... Finns det en linjal som man kan lägga över mönstret eller hur fungerar den?

    SvaraRadera
  2. Ja det är tre små magneter som håller fast mönstret och en längre som markerar var i mönstret du är. Den går att vika upp och ställa upp, ett spänne håller den stående, så att du kan ha mönstret framför dig i stället för liggande bredvid. Jag tror det kommer bli perfekt.

    SvaraRadera

Tack för att just Du lämnar en kommentar. Det gör mig så glad!