Bakgrind

söndag 26 juni 2011

Midsommar i vanlig ordning!

Midsommarhelgen börjar närma sig sitt slut. Som vanligt har det regnat, men det har varit trevligt ändå. Vi har ätit mycket god mat och jordgubbar som sig bör, alla barnen har varit hemma i omgångar och vi har spelat både utespel och innespel. Dessutom har det blivit en hel del stickning.

Jag har stickat på min Going Green i just en väldigt äppelgrön nyans av merino från Tre Stickor. Jag började med 672 maskor/varv och är nu nere på 544 maskor/varv. Det börjar gå lite snabbare nu, men stickningen börjar också bli väldigt tung. Jag tror jag ska starta upp en tvåändsstickning och ha som omväxling, samt äntligen försöka sticka sista charten på min Omelet. Mitt ständigt dåliga samvete. Det skulle vara skönt om den blev färdig.



Tack och Välkommen till alla nya följare. Det är roligt att ni vill följa min blogg och själv har jag på det sättet hittat flera intressanta, kreativa, inspirerande och framförallt glädjehöjande bloggar.

Någon har frågat efter vad vinet med stickat på utsidan flaskan hette. Jag vet inte det tyvärr och det var min dotter som köpte det. Däremot har jag en bild på flaskan och etiketten. Håll till godo!


lördag 18 juni 2011

Kornblomstsjal

Nu är den färdig. Stickad, klippt, tådarna fäst och pressad. Nu ligger den vackert hopvikt på strykbrädan och själv känner jag mig lite irriterad. Om ni någon gång har upplevt känslan av tomhet och rastlöshet när ni precis har avslutat en bra bok så känner ni igen er. Den känslan har jag nu, efter att ha avslutat en bra stickning. Jag har redan beställt en ny som min dotter inte visste att hon behövde men det är inte säkert att den blir lika rolig att sticka. Det kanske var den där första, den mest utmanande som var det roliga.







För att mota irritationen har jag anmält mig till en teststickning av en sjal som heter Björk. Än så länge går allt bra och den har ett intressant sätt att starta upp sjalen på. Jag kan rekommendera er att titta på den när den kommer ut på Ravelry som mönster.



Sedan har jag också startat upp en Going Green, av Sandra McIver av garn som jag hade hemma. Måste dock komplettera med några härvor. Uppläggningen till den var inte att leka med. Att sticka 641 maskor tar tid, men jag tror det kan bli en rolig stickning och att jag kommer trivas med koftan/swirlen eller vad den nu är. 

Jag har också stickat ett par kanintofflor till den andra av mina kollegor som ska få bäbis. Under sommaren kommer jag att sticka en filt även till henne ocheventuellt får det följa med en kofta.



torsdag 16 juni 2011

Fira med mig!

Jag har fått sommarledigt! Bloggen har funnits i snart ett år och redan haft 5000 besök, jag har precis skrivit mitt 100:e inlägg och sommaren är underbar.

Min blogg som jag startade förra sommaren, de där första semesterveckorna när jag som vanligt var så trött och sliten att jag inte ville träffa någon människa har blivit en viktig och nödvändig ventil. Här kommer jag i kontakt med andra "sticknördar" och "handarbetstokiga" kreativa och inspirerande människor. Jag har en plats att dokumentera mina alster och jag har fått helt nya vänner. Vänner som jag kanske inte alltid träffat i verkliga livet, men på Facebook på stickcafé två gånger i veckan. Jag har fått möjlighet att delta i utlottningar och har fått tips om mönster. Bloggen och mina vänner på stickcaféet har blivt ovärderliga och nu är det min tur att lotta ut något.

Jag lottar därför ut ett paket med en härva av mitt favoritgarn Ella Rae i en underbar färgkombination + en Inspiration som jag tyvärr dubbelköpte och som kanske kan glädja någon annan i stället.


Reglerna är enkla: Lämna en kommentar och en mailadress om du inte har blogg. Om du vill bli följare blir jag naturligtvis glad, men det ger ingen extra lott. En kommentar=en lott!

Dragning vid midnatt den 30/6.

En bra dag!

Igår var det en bra dag! Det spelar ingen roll att solen gömmer sig och att förkylningen slagit bo hos mig.  Tomtan har flera gånger försökt boka träff med mig och jag funderade över vad hon hade på hjärtat. Det är förunderligt. Vi jobbar i skolorna bredvid varandra och har gemensamma uteområden. Igår morse kom jag på att naturligtvis var hon min byteskompis i "Te och Garn 7". Mycket riktigt. Igår träffades Tomtan och jag och hon kom gående med en skönt grön påse med massor av spännande saker i. Lägg speciellt märke till tekartongen med texten "Forever Young". Hur hon dessutom kunde veta att en av mina favoritchokladsmaker är chili det har jag ingen aning om. Lacegarnet hade jag länge varit sugen på att prova, så allt var en riktig fullträff. Tack Tomtan för den fina gröna påsen med innehåll.




När jag kom hem på eftermiddagen hade brevbäraren varit extra snäll mot mig. Månadens garn från Nyanseras garnklubb hade kommit. Och vilket garn! Härliga mjuka skiftningar i dimrosa. Det kommer bli en skir sjal till framöver hösten tror jag. Njut!




När maken kom hem hade han dessutom varit snäll och skrivit ut mönstret till sjalen som jag anmält mig till för att teststicka. Björk heter den. Spännande eftersom det är första gången jag deltar i en teststickning på Ravelry.



Överlämnat

I måndags var mitt arbetslag på besök hemma hos mig och i samband med det avtackades de som ska gå i pension, byta arbetslag, har fyllt jämt eller ska sluta eller få barn. En av min goaste kollegor ska i sommar få sitt andra barn och då passade jag på att överlämna detta:



Filten är stickat i garnet Karibia från Limmo-design och kanintofflorna i Fabel och en tråd luddigt garn.

söndag 12 juni 2011

Vad är det som händer?

Den senaste veckan har något hänt med min blogg. Jag brukar ha koll på min besöksstatistik och har i genomsnitt ca 15-20 besök varje dag. Den sista veckan har jag haft runt 100 besök per dag. Jag har inte skrivit några nya revolutionerande inlägg och inte heller publicerat min adress någonstans vad jag vet. Alltså har jag gjort något omedvetet. Skojsigt! Det vore dock roligt att veta vilka det är som tittar in och hur ni hittat hit. Lämna gärna en kommentar, så jag kan upptäcka fler roliga, kreativa och inspirerande bloggar.

Sommarstickning och valpar

Idag har jag följt systeryster och hämtat hennes valp. Den ska kallas Alva eller Alma, men heter egentligen Bocavas Alabama. Syster har redan tre av rasen Griffong hemma och det här blir hennes fjärde. Hon måste föryngra sina hundar. Den undre bilden är ett foto på Julia som är en Italiens Vinthund och en sådan valp har jag beställt och får förhoppningsvis hämta v. 34. Toppen!



Sedan har jag suttit ute och stickat i skuggan. Jätteskönt ända tills jag klantade mig och ena stickan gick sönder. Då fick snälla maken träda in och har nu lyckats laga den. Håll tummarna för att den håller till sjalen är färdig.




Som synes har jag klippt upp sjalen och stickar på sidkanterna. Det här är i särklass den roligaste stickningen jag haft på länge och nu funderar jag på vad mitt nästa stickkit ska bli. Men först ska jag sticka lite bäbisgrejor och göra färdigt min Omelet. Den ska jag ge mig på när jag får sommarledigt och dit är det bara en vecka kvar till. Som slutkläm idag bjuder jag på en bild av en av mina favoritblommor. Lite anspråkslösa men de har en underbar doft av sommar.


lördag 11 juni 2011

En ängel i mitt rum

I tisdags när jag hade varit runt i skolan en sväng och kom tillbaka till mitt skrivbord var det en ängel på mitt rum. Det var en av mina hantverkselever som hade gjort denna fina ängel till mig i min favoritfärg - orange. Då blev jag tårögd!



söndag 5 juni 2011

Kanintofflor och fyrkantiga stickor

Min äldsta dotter har snart blivit lika intresserad av stickning som jag är. Hon lär sig snabbt som attan och fint blir det. I höstas stickade hon sina första sockar och sedan dess har det blivit sjal, vantar, mössa poncho, en liten kofta mm. Det senaste hon stickat är ett par små kanintofflor i Fabel. De ska få följa med bäbisgröten till en av mina kollegor. De är dock så söta att jag dels måste sticka ett par till och dels måste lägga ut foton på dem. Håll till godo!



Förra veckan kom också mina fyrkantiga strumpstickor som jag och Garnlivet beställt från Danmark. De var ganska dyra i inköp, i metall men ändå lätta och självklart har vi testat dem. Jag har lagt upp en liten barnmössa där jag prövar dem. Jag märker ingen direkt skillnad förutom att det blir något jämnare, de är sköna att hålla i och att jag ännu inte krampat i händerna som jag ibland kan göra med vanliga strumpstickor. Det skulle kanske bli större skillnad om jag testade dem på en vantstickning och det kommer det väl bli framöver. Hur som helst var det spännande att pröva och jag kommer nog att köpa fler fyrkantiga strumpstickor.