Bakgrind

lördag 29 januari 2011

Bästemågens tröja fotad och klar

Idag åkte vi till systeryster för att bli klippta och för att göra en gemensam garnbeställning. Det blir nog garn till en tröja till mig själv, även om jag inte riktigt bestämt mig för modellen än. Men det är ingen brådis eftersom jag ska sticka en norsktröja till, samt en mössa till sonen.

Samtidigt passade vi på att fota bästemågens tröja. Jag är verkligen nöjd med den, men det kommer inte bli någon mer. Det är bara roligt att sticka samma mönster en gång. Här kommer lite bilder:






tisdag 25 januari 2011

Faithans väst

Vår whippet Faith har frusit i vinter och tjatat på att få en ny väst stickad. Dottern förbarmade sig över henne, skickade efter garn från Limmodesign och stickade en väst. Efter surmulna provningar och mycket tjat från Faiths sida är nu västen klar. Jag tycker hon blev jättefin i den och det gör nog hon också för nu vill hon inte ta av sig den. Mönstret hittade vi på Ravelry och det var väldigt bra och lätt att anpassa till både garn och hundens mått.



söndag 23 januari 2011

Ännu en fin utlottning

Pyssel och knåp lottar ut ett stickkit som jag verkligen vill vinna. Gillar allt! Mönstret, färgerna och materialet! Pröva du också!



Stickhelg hemma

Den här helgen har inget av våra tre barn varit hemma. Det har alltså varit tyst och lugnt och gubben och jag har kunnat pyssla på som vi vill. Eftersom det snöat en hel del har det skottats, men jag har fått sticka hela helgen. Härligt, avkopplande, meditativt!

Jag har monterat norsktröja (även om det är många timmars arbete kvar), stickat färdigt vantar, fäst trådar, blockat och hör och häpna startat en ny stickning. Det får jag göra om jag avslutat en, eller repat upp eller ibland helt enkelt för att jag har lust.

Till mitt sällskap i helgen har jag haft tv:n med massor av skidåkning och handboll, samt Burman. Burman är vår gamla slagskämpe. Han har länge varit byns skräck, men nu orkar han inte riktigt. Trots det smiter han iväg då och då och kommer hem med nya sår. I helgen hade han dock bestämt att han skulle ligga bredvid matte och ve den som ansåg något annat. Dvs hundarna och hans syster Tingeling.

Ingen kan se ut att ha det lika skönt som en trött katt som varit ute och "röjt".

Lite nya rivsår runt nosen, men nöjd ändå.

Bästemågen har fått sitt namn och året som tröjan kom till instickat på insidan av kragen. Nu är det kvar att fästa kragen, sticka och fästa framkanten och virka fast den andra ärmen. Sen släpper jag tröjan för nya äventyr.




fredag 21 januari 2011

Blockning och påfyllning av garnlagret

Att komma hem efter jobbet, speciellt på en fredag, och se att brevlådan glipar lite gör mig alltid glad. Då vet jag att för det mesta handlar det om att jag har fått garn. Den här gången var det Garnkorgen som skickat det jag beställt. Jag ska prova hur två olika kvalitéer av Cascade är och om jag gillar det kanske det blir fler projekt av det garnet. Det mörklila kommer troligtvis bli en Juneberry Triangle. Då kan jag se hur garnet funkar i lite större projekt.




Det rosa och det röda är min systers och ska nog bli en sjal och en mössa och det petrolblå kommer vila på mina hyllor och bli klappat på med jämna mellanrum till något projekt ropar på det.

I söndags blockade jag bästemågens tröja. Den var lite kort och bred i modellen vilket inte passar honom riktigt. Nu är den längre och jag hoppas att jag slipper sticka på en resår längst ner. Imorgon ska jag ta loss nålarna och sy på ena ärmen och sen hoppas jag att han kommer och provar den. Under tiden stickar jag vidare på mina vantar och nu ska de bli färdiga snabbt eftersom jag inte vill/får börja på något nytt innan de är färdiga.



Ha en trevlig stickhelg alla stickvänner. Det hoppas jag att jag får.

torsdag 20 januari 2011

Andra vanten

Tur att det är stickcafé idag också annars kanske jag inte hade lagt upp till andra vanten. Det är konstigt att den andra sockan, vanten, ärmen alltid är svårt att komma igång med. Någon som kännser igen sig i det fenomenet?

tisdag 18 januari 2011

Mera garn och stickcafé

Förra veckan fick jag paket. Det var garn till ytterligare en norsktröja och ett mönsterhäft. Det passar bra för den tröjan jag stickar på ligger i blockning.


Idag är det förresten en av veckans roligaste dagar, nämligen tisdag och det innebär stickcafé på facebook. Det är så inspirerande att se vad andra stickar på och läsa "stickprat". Idag är temat "Färgglatt" och jag och Beckis stickar på Winter Rose Mittens respektive en hundväst till vår whippet Faith.


Vantarna är min stickning att ta med i väskan och sticka på i bilen eller kanske något varv på lunchen eller mellan två tröjor eller bara när jag får lust helt enkelt. Jag vet egentligen inte varför jag valde rosa eftersom det inte är en färg jag tycker om till mig själv. Däremot tycker jag att den passar till mönstret. Någon i min omgivning kommer alltså snart att få nya vantar.


Rebecka stickar på sin hundväst eftersom Faithan varje dag visar hur kallt det är genom att envist hävda att hon måste ligga under täcket. Västen är alltså efterlängtad och passar vid provningar perfekt till hunden. Mönstertipset fick jag på ett stickcafé  på fejjan strax före jul. Toppen!

torsdag 13 januari 2011

Klickat hem de vackraste vantmönstren.

Jag har klickat hem de finaste vantmönster som tänkas kan från Wench´s hobbyblogg.





Bägge två är lika fina och jag har svårt att bestämma mig för vilket jag ska göra först. Men de får vänta till tröjan är färdig så jag har lite tid på mig att fundera.

Om någon har tips om var jag kan hitta tennspännen/knappar och dekorationsband till norsktröjor vore jag tacksam. Tröjorna blir ju mycket finare med rätt tillbehör.

onsdag 12 januari 2011

Utlottning av mönster

Här kommer ännu en fin utlottning. Frisky frog firar 100.000 besökare med att lotta ut ett nygjort vantmönster. Där hoppas jag på att turen är med mig, för vem vill inte ha ett nytt vantmönster?!



tisdag 11 januari 2011

Ännu fler fina utlottningar

Cina´s Kryp-In har 6-års jubileum med sin blogg och lottar ut ett superfint paket med både garn, tidning och choklad. Jag deltar självklart i utlottningen. Gör du?



söndag 9 januari 2011

Utlottning hos "Missen" och hos "Bland papper och nystan"

Missen lottar ut garn. Självklart vill jag delta i den utlottningen.


Även "Bland papper och nystan" har utlottning för att fira 10.000 besökare och två års bloggande.



Vintervackert och döskallar......

Idag har det verkligen varit en av vinterns vackraste dagar. Temperaturen har legat runt -5 grader och vi har haft strålande solsken. Vi har sett en blå himmel hela dagen. Kan det bli bättre och kan någon bo vackrare än vi gör sådana här dagar?





En del av det jag stickat blev julklappar och har därför inte visats här på bloggen. Min yngsta dotter Ronja fick Döskallevantar i sin favoritfärg - klargrönt på gränsen till lime. Här kommer bilder både på Ronja, delar av henne och på vantarna;





Även om hon i vanliga fall vägrar att ta på sig något stickat gick dessa vantar hem hos henne. Att mönstret dessutom var roligt att sticka gör inte saken sämre.

Jag är just nu inne i en period där flerfärgsstickning är väldigt roligt. Tröjan till bästemågen har fortskridit bra. Jag har bägge ärmarna + 3/4 av kroppen färdig. Det är  dock ingen "pendelstickning" så jag måste nog starta en lite mer "bärbar" stickning och endast sticka det sista på tröjan hemmavid. Jag vet redan att det ska bli ett par vantar, men har inte bestämt mönstret ännu. Kanske ett par med dalahästar som finns på Ravelry? Så många möjligheter, så många val. Hur ska tiden räcka till allt jag vill göra?



fredag 7 januari 2011

Hoppas det nya året börjat bra!

Det var länge sedan jag bloggade. Det måste väl betyda att jag haft mycket annat för mig, men det stämmer inte riktigt. Hur som helst tänkte jag visa lite av decembers aktiviteter; Första helgen i december var kall och då deltog jag, min syster och min dotter Rebecka i Jamtlis julmarknad. Trots kylan var det kul att pröva på och vi får se om det blir en marknad till för oss till nästa jul.



Jag har hunnit med att stick ett par sockar som jag gav bort i julklapp samt ett par lila sockor till mig själv i mönstret Nemesis och en sjal i vårgrönt. Den sjalen behöll jag själv. Den gör mig glad och mönstret var roligt att sticka.



Mitt senaste projekt är en norsktröja till favoritmågen. Jag har alltid gillat att sticka norskmönster, men det var några år sedan jag sist stickade en tröja. Det är en jättekul stickning.

Här är en av ärmarna på gång. Fram och baksidan av tröjan har två vikingaskepp. Originalmönstret är för damer, men jag ska göra om det till herr och i stället för knäppning gör jag sprund framtill och en liten halskrage. Jag skulle gärna vilja ha norskband runt halsen, men tyvärr vet jag inte var jag kan få tag i det. Om någon har tips på var jag hittar det skulle jag bli tacksam.

Trots att ögonen blev lite väl självlysande ska jag till sist bjuda på en bild av våra katter, Burman och Flingan, när de väntar på att matte eller husse ska komma in i köket och ge dem mat. Helst ska det vara Fjällfil. Ingen annan fil duger, men kattmat går också bra.

Ha en fortsatt fin trettondag!